Vučićeva kandidatura interes svih Srba gde god da žive Tanjug

Objavljeno: 23.01.2022. 14:34 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:50

Aleksandar Vučić mora biti predsednički kandidat Srbije, jer to je interes svih Srba“, poručio je Vulin.

Neophodno da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije, jer je to interes svih Srba bez obzira gde žive, saopštio je Pokret socijalista.

To je zaključeno na današnjem sastanku rukovodstava Pokreta socijalista (PS) i Socijalističke partije Srpske (SPS), predvođena predsednicima Aleksandrom Vulinom i Goranom Selakom.

Sa sastanka je poručeno da se mora formulisati jedinstvena srpska nacionalna politika.

„Dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Republika Srpska će biti čuvana, sačuvana i pomagana. Srbija ne može da ide napred ukoliko i Srbi u Republici Srpskoj ne idu napred i zato je Srpska deo svake naše politike, ideje i misli“, izjavio je ministar policije i predsednik PS-a Vulin.

On je istakao da je jedinstvo Srba nužnost bez koje nas neće biti.

„Stvaranje srpskog sveta je zadatak ove generacije političara, jer narod koji je doživeo jasenovački genocid, „Oluju“ i martovski pogrom ne sme više da dozvoli da o njemu i njegovoj budućnosti odlučuju neki drugi.

Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da se ta partija zalaže za uspostavljanje čvršćih veza sa maticom Srbijom i dodao da je neophodno da predsednički kandidat Srbije bude Aleksandar Vučić, jer je to interes svih Srba bez obzira gde oni žive.

„Jedna od osnovnih smernica delovanja Socijalističke partije Srpske je uspostavljanje čvrstih veza sa maticom Srbijom, a naša buduća uspešna saradnja sa Pokretom socijalista znači upravo povezivanje dve bratske političke opcije koje se zalažu za napredak i jačanje Srpske i Srbije i bolju budućnost srpskog naroda sa obe strane Drine. Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama pokrenuti mnoge procese i inicijative kroz koje će zajedno jačati i Srpska i Srbija i da ćemo se kao saveznici i saborci izboriti za humanije, pravednije i solidarnije društvo kako u Srpskoj, tako i u Srbiji“, istakao je Selak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana