Vučić:Dolazak Lidla znači da se Srbija pridružuje uspešnim zemljama Tanjug

Objavljeno: 12.06.2018. 10:16 Izmenjeno: 13.06.2018. 14:04

Dolazak Lidla u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić iz Nove Pazove, gde je nemačka kompanija otvorila Logistički centar kao prvi korak ka otvaranju svojih prodavnica u našoj zemlji.

foto Tanjug

Predsednik Srbije i generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina su pritiskom na dugme podigli rampu za prvi kamion Lidla koji je stigao u novoizgrađeni Logistički centar.

To je, istakao je predsednik Srbije, još jedan korak na dugačkom i zahtevnom putu ka evropskim standardima života za sve naše građane.

On je ukazao da je vrednost investicije u Novoj Pazovi 55 miliona evra, da će do kraja godine biti potvoreno i 16 prodavnica Lidla, u kojem će posao imati 1. 500 od čak 23. 000 onih koji su se kandidovali za rad u toj kompaniji u Srbiji.

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajna inversticija za Srbiju na 45 hiljada kvadratnih metara logističkog centra i istakao da je na izgradnji centra radilo više od 50 domaćih kompanija i oko 2.000 radnika.

„Važnost ovog logističkog centra kao i cele investicije Lidla u Srbiji prevazilazi važnost običnog supermarketa, to je simbol, jedan od najznačajnijih simbola napretak“, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da ga je iznenadila obučenost i srdačnost zaposlenih radnika koji su, kaže pokazali neverovatnu energiju.

Predsednik je naveo da cela investicija vredi 55 miliona evra i da će građani imati priliku da kupuju kvalitetne proizvode što se vidi i po sistemu provere kvaliteta provere.

Kazao je, komentarišući prezentaciju kompanije i kvalitet provere proizvoda koji dolaze u Lidl, da se „jabukama meri temperatura, češće nego što čovek meri temperaturu detetu, mere joj slatkoću, tako da ono što dođe do potrošača, da će ta jabuka da prođe teži “sistematski pregled“ nego bilo ko od nas kada je u vojsku išao“.

„Nema nikakve sumnje da će građani Srbije voleti Lidl. Do kraja godine trebalo bi da imamo 16 prodajnih objekata širom Srbije koji će zapošljavati 1.500 radnika, danas zapošljava 502 radnika“, rekao je Vučić.

Oko 300 domaćih artikala se već nalazi u Lidlu, rekao je i zamolio nadležne u Lidlu da prošire asortiman tih proizvoda.

Predsednik je, govoreći o dolasku stranih kompanija u Srbiju, najavio i skori dolazak čuvenog lanca „Starbaks“ u Srbiju.

Naveo je da građani Srbije žele bolji život, kvalitetnu robu po nižim cenama i od onih u evropskim zemljama, žele da svoj novac troše mirno i racioanlno a imaće ga sve više.

Kako je rekao, pretekli smo čak i neke zemlje EU, Bugarsku, po visini primanja i plata, koje su sada iza nas, a ako radimo vredno i radno moći ćemo da napredujemo.

Naveo je da je naš narod umoran od ratova i mržnje i približavmo se evropskim standardima.

On je zahvalio nemačkim prijateljima, koji su pomogli dolazak ove investicije, i izneo podatak da firme iz te zemlje zaposljavaju 45. 000 ljudi u Srbiji.

Najavio je, još jednom, da će do kraja godine biti podignute plate i penzije.

Da li će to biti šest ili sedam odsto, to je stvar dogovora s MMF, takođe, ali biće svakako znacajno povećanje.

Najavio je i otvaranje još jedne nemačke fabrike u Kruševcu, zahvalio, kako kaže, „mom Švabi“, savetniku poslatom iz nemačke vlade Jorgu Heskensu, nemačkom ambasadoru Akselu Ditmanu. . .

Dodao je da evropski životni standard počinje sa evropskim kvalitetom hrane i ona mora da i ovde bude istog kvaliteta kao u zemljama EU.

“ Od sada i mi ćemo imati taj kvalitet, a radimo na tome da to bude standard koji ćemo da prihvatimo svuda“, rekao je predsednik Vučić, zahvalio radnicima na pregalaštvu i radu i poručio: „Čestitam vam i hvala svima, živela Srbija“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana