U naredna tri meseca prosečna plata od 500 do 510 evra Tanjug

Objavljeno: 01.08.2019. 09:42 Izmenjeno: 02.08.2019. 10:52

U naredna tri meseca prosečna plata biće od 500 do 510 evra, očekuje predsednik Vučić i ističe da će do kraja godine i plate i penzije biti veće.

Vučić je govoreći o ekonomskom stanju u našoj zemlji u poređenju sa regionom rekao da smo pretekli, na primer, Bugarsku, članicu Evropske unije, po visini prosečne plate.

Govoreći o metodologiji i načinu kako se određuju parametri na osnovu kojih se određuje pozicija zemlje u odnosu na druge, kaže da Srbija jeste u nekim od tih parametara bolja i od Hrvatske ali da će naša zemlja, „ako budemo vredno i marljivo radili“ dostići standard te zemlje za 15 godina.

Srbija je, kaže ubedljivo prva po broju stranih investicija u regionu, a javni dug je, podsetio je značajno smanjen.

Zbog svih ekonomskih reformi, kaže, opoziciji je zato, kaže teško da prizna uspeh ove vlade.

Do kraja godine biće veće i plate i penzije, rekao je Vučić i naveo da već četvrtu godinu imamo suficit u budžetu, a pri tome se vraćaju svi stari dugovi.

 

Bićemo najmoćniji prozvođač guma u svetu

Srbija će sa dolaskom Tojo tajera postati najmoćniji proizvođač guma u svetu, izjavio predsednik Vučić i istakao da ta japanska kompanija planira i dodatne investicije.

Vučić je rekao da se cela Inđija raduje toj investiciji japanskog giganta, koji će samo u prvoj fazi uložiti 400 miliona evra i zaposliti 523 ljudi.

Istakao je da Tojo planira još dve faze ulaganja, ali da ne može o tome da govori, pošto je to na kompaniji da saopšti.

„To su premijum gume koje svi koriste u svetu. Imamo u Srbiji već velike proizvođače guma kao što su Mišlen i Linglong, tako da ćemo postati najmoćniij prozvođač guma u svetu“, rekao je Vučić za Pink televiziju.

Tojo će u Inđiji otvoriti prvu fabriku u Evropi, napomenuo je predsendik Srbije i istakao da je veoma srećan zbog te investicije pošto je sa japanskim investitorom razgovrao tri godine, kao i da su oni dolazili 29 puta Inđiju.Ta opština će zbog toga imati više prihoda za puteve, kanalizaciju i druge infrastrkturne projekte.

Takođe, predsednik navodi da će u Tojo tajeru plate biti za oko 60 odsto više nego prosečne u Srbiji.“To će biti inzvenredna stvar za ceo Srem i stanivništvo okolnih mesta, Novi Sad i Beograd“, rekao je Vučić dodajući da će raditi u toj kompaniji i inženjeri i visokokvalifikovana radna snaga.

Kaže da Japanci uvek više ulože i zaposle ljudi nego što u početku najave, što potvrđuje i slučaj Jazakija u Špacu koji je sada stigao do 2.700 zaposlenih, a planira da da ukupno ima 3.500 radnika.

Predsednik dodaje da i pored toga takve dobre vesti traju samo jedan dan, kao i kada se napravi autoput koji se gradio godinama, dok kada se pojavio neko oštećenje na asfaltu to traje danima.

Vučić kaže da pojedini mediji omalovažavaju dobre vesti i pridaju pažnu nekim marginalnim.

Dodaje da čeka potvrdu za dolazak još jedne nemačke kompanije u Pančevu i da samo može da kaže da je to velika kompanija iz Bavarske i da je reč o velikoj investiciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana