Vucić:Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe tanjug

Objavljeno: 24.03.2022. 18:35 Izmenjeno: 25.03.2022. 12:58

Aljbin Kurti je resio da napadne Srbe, Briselski sporazum je poražen i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji““, poručio je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je po nalogu Aljbina Kurtija smenjena iz kosovskih institucija sprski sudija Ljiljana Stevanović, kao i da je Aljbin Kurti rešio da napadne Srbe.

„Poštovani Srbi, po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je danas iz kosovskih institucija sprski sudija Ljiljana Stevanović. Za ujutru je pripremljena smena svih srpskih komandira, policajaca koji su bili na Sednici saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu.

Aljbin Kurti je resio da napadne Srbe, Briselski sporazum je pogažen i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji““, poručio je Vučić na Instagram nalogu ““buducnostsrbijeav““.

Takođe je rekao da je „Aljbin Kurti taj koji hoće da sruši mir na KIM, on je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gde on živi i na jugu i na severu KIM“.

„Srbija želi da se sačuva mir i zbog toga upozoravamo i zemlje Kvinte i međunarodnu zajednicu. Moja poslednja poruka je šta god činili, Srbija će biti uz svoj narod“, poručio je Vučić.

Goran Rakić: Kurti ne želi Srbe na KiM, želi rat

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je za Tanjug povodom smene Ljiljane Stevanović sa mesta predsednika Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, da je Aljbin Kurti je pokazao da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji i da želi rat.

Sudski savet u Prištini suspendovao je predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljanu Stevanović, zbog toga što je u utorak u Beogradu prisustvovala sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM.

Petkovic:Smena Stevanovićeve direktni politički revanšizam

Najnovija odluka Aljbina Kurtija da smeni predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović, samo zato što je prisustvovala sastanku Srba sa KiM sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu, skandal je nezapamćenih razmera i direktni politički revanšizam, ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

„Ovim potezom Kurti je zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba i pokazao da na čelnim mestima u institucijama koja pripadaju srpskom narodu želi da vidi poslušnike, a ne ljude od integriteta kakva je gospođa Stevanović“, naveo je Petković u saopštenju.

Ljiljana Stevanović je, kaže, prihvatila da obavlja posao predsednice Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici zato što ju je Srbija pozvala i zamolila, a ne na svoju ruku.

Petković ukazuje da je u fokusu sastanka i razgovora Srba sa Kosova i Metohije i predsednika Vučića bilo je kršenje osnovnih ljudskih i građanskih prava Srba sa KiM i nastojanja kako da sačuvamo mir i stabilnost.

„Međutim, najnoviji Kurtijevi potezi direktno destabilišu situaciju na terenu i ugrožavaju teško stečeni mir i pokazuju da mu je namera da poništi sve sporazume i zatre svaki trag srpskog naroda na KiM“, nmaglasio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

„Kurtijevo nasilje neće uspeti, jer ćemo mi nastaviti da čuvamo mir i stabilnost, ali nikada nećemo dozvoliti da naš narod bude progonjen i maltretiran samo zato što je uz svoju državu Srbiju. Predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija nastaviće da snažno i odlučno budu uz svoj narod na KiM“. zaključjo je Petković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana