Vučić:Albanci pokušavaju ispod žita da zauzmu sever KiM tanjug

Objavljeno: 08.09.2022. 15:14 Izmenjeno: 14.09.2022. 16:34

Pokušavaju da tiho zauzmu i okupiraju sever KiM.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Požarevcu da stižu dodatne loše vesti sa KiM, gde Albanci pokušavaju da bukvalno ispod žita i očigledno uz podršku najvećih evropskih sila i zemalja Kvinte u celini, pokušavaju da tiho zauzmu i okupiraju sever KiM.

„Danas je i njihov ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporauzuma, po kome policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno Srbi tu tu moraju da budu, ali baš njih briga za save to, može im se. Iako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu jer su jedan mali probleme rešili, a posle po starom i bude sve gore“, rekao je Vučić.

„Danas je i njihov ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporauzuma, po kome policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno Srbi tu moraju da budu, ali baš njih briga za sve to, može im se. I ako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu, jer su jedan mali problem rešili, a posle po starom i bude sve gore“, rekao je Vučić obraćajući se građanima u Požarevcu, gde je kompanija Maderson otvorila fabriku, treću u Srbiji.

Predsednik je poručio da više neće da moli ni jedne ni druge.

„Sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade pošto srpski narod ni nasilje i nepoštovanje međunarodnog prava i međunarodno pravnih normi više neće da toleriše. To je moje upozorenje onima koji sutra dolaze u Beogradu i svima drugima“, naglasio je predsednik.

Što ste se igraili, igrali ste ste, istakao je Vučić.

„Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli – možete, ako ne možete – ima ko će“, poručio je Vučić.

Kosovska policija je danas prvi put počela redovno patroliranje duž administrativne linije sa centralnom Srbijom, kao i jezerom Gazivode, saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da je to prvi put nakon rata 1999. godine da je uspostavljen takav vid patroliranja.

On je rekao da je kosovska policija započela patroliranje administrativnom linijom, kao i čitavim područjem jezera Gazovode „nakon formiranja jedinice za patroliranje na vodi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana