Vučić: Nadam se da ću u Beču čuti rešenje za migrantsku krizu Studio B

Objavljeno: 23.09.2016. 22:17 Izmenjeno: 24.09.2016. 12:12

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je, završavajući višednevni boravak u Njujorku, gde je prisustvovao 71. zasedanju Generalne skupštine UN, da na tom skupu nije čuo rešenje za migrantsku krizu, te da sada leti za Beč gde, kako je rekao, očekuje da će čuti nešto više o tom pitanju.

 

Na skupu u Beču, podsetio je, biće i nemačka kancelarka Angela Merkel.

U Njujorku, dodao je, malo je onih koji bi ozbiljno time da se bave i sve je, dodao je, „rekla kazala“.

“Čekamo rešenje migranteske krize dve godine, kroz Srbiju za to vreme prošlo dva miiona ljudi…a sada se u našoj zemlji nalazi oko 7.000 migranata”, naveo je premijer i dodao da je to u redu, kriza je, kaže, kriza, ali ovde odgovor na tu krizu nismo dobili.

Ovde su, kaže svi za “mir u svetu”, ali to, dodao je, nije takmičenje za mis sveta.

“Svi mi želimo mir u svetu, ali gde su mehanizmi, gde su rešenja. Nema ih”, kazao je premijer.

Sumirajući učinak posete Njujorku, premijer kaže da je zadovoljan jer je razgovarao sa svima kojih se Srbija tiče, a teme su bile stanje u regionu, pre svega situacija u BiH, dijalog Beograda i Prištine, reformama koje Srbija treba da preduzme, vladavina prava…

Srpska delegacija privukla je najviše pažnje u Ujedinjenim nacijama, ocenio je premijer Vučić, dodajući da njegov govor možda nije svima prijao, ali da su to stavovi naše zemlje i da je to bio jedini način da ih on predstavi, a drugi čuju.

Kako je naveo, mnogi Srbi koji žive u Americi bili su ponosni zbog njegovog učesća na panelu Klinton Fondacije. Sumirajući rezultate posete, premijer je istakao da je prethodnih dana mnogo toga dobrog urađeno za Srbiju, i najavio da već sutra putuje u Beč, na samit o izbegličkoj krizi. Kako kaže, u  Njujorku je imao utisak da njegovi sagovornici prvi put shvataju ozbiljno njegovu zabrinutost zbog rastuće regionalne nestabilnosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana