Vučić: Za novu vladu najvažniji rad i rezultat

Objavljeno: 29.07.2016. 08:03 Izmenjeno: 30.07.2016. 09:59

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da su za njega najvažniji rad i rezultat u sastavu buduće vlade.

„Za mene je politika pitanje rezultata, a ne ljubavi i mržnje. I nije mi bitno da li nekoga volim ili ne, nego da li jeste ili nije u stanju nešto da uradi. Zato što rezultat ne volim samo ja. Svi ga vole. I još važnije, svima je potreban. Tako da, ako govorimo o rečenici koja rešava pitanje sledeće vlade, ona neće imati nikakvih zareza niti stilskih figura, navodnika, pogotovo ne prideva. Biće kratka i prosta. Dve reči i jedan veznik. Rad i rezultat. I tačka“, rekao je Vučić u intervjuu za najnovije izdanje nedeljnika „Ekspres“ koje izlazi danas.

Kada govori o učenju, Aleksandar Vučić naglašava: „Fali nam više te želje da naučimo. Fali nam malo onog duha koji te tera da istražuješ, otkrivaš i da nikad ne misliš da si sve završio, da ne budeš ubeđen da si najpametniji na svetu i da sve možeš bez ikakvog truda. Fali nam, neki put mislim, i samopouzdanje da uopšte počnemo da učimo jer nas je neko nekada izgleda ubedio da smo mi tu da se bijemo, oslobađamo, branimo i ginemo i da ništa drugo ni ne pokušavamo. I kada pričamo o reformi obrazovanja, onda je ja vidim upravo kroz taj segment. Kroz vraćanje samopouzdanja čitavim novim generacijama koje sutra treba da vode ovu zemlju“.

Vučić je dodao i da „pitanje institucija nije njegovo lično, i ne treba da bude, nego pitanje daljeg napretka ovog društva i njegovog integrisanja u porodicu kojoj teži, onu evropsku, a ne istočnjačko-despotsku“.

„To je pitanje elementarne sigurnosti svakog od nas i sigurnosti onih koje zovemo da ovde ulažu svoj novac. A oni su nam potrebni zbog rezultata, koji, opet, mene ozbiljno zanima. I mislim da dalje ne moram da objašnjavam. Ko želi da shvati već je shvatio, na primer ljudi u Evropskoj komisiji, u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, a ko ne želi, ne mora. Neka sanjaju o mojoj moći i tome kako će je zameniti svojom. S kojom bi oni, izgleda, znali šta će. Bolje od Erdogana, na kojeg se toliko pozivaju“, poručio je Aleksandar Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana