Vučić, Vučević i Brnabić priredili doček za najviše zvaničnike Republike Srpske, sastanak Srbija -Srpska tanjug

Objavljeno: 08.06.2024. 11:10 Izmenjeno: 11.06.2024. 09:33

Ispred Palate Srbija priređen je doček za najviše zvaničnike iz Republike Srpske. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sačekali su Patrijarha srpskog Porfirija. Prethodno predsednikVučić, premijer Srbije Miloš Vučević i predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić dočekali su srpskog člana predsedništva BiH Željku Cvijanović, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednika Vlade Republike […]

Ispred Palate Srbija priređen je doček za najviše zvaničnike iz Republike Srpske. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sačekali su Patrijarha srpskog Porfirija. Prethodno predsednikVučić, premijer Srbije Miloš Vučević i predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić dočekali su srpskog člana predsedništva BiH Željku Cvijanović, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića. Nakon dočeka sledi sastanak predsednika vlada Republike Srbije i Republike Srpske, predsednika Republike Srbije i Republike Srpske, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, predsednika narodnih skupština Republike Srbije i Republike Srpske, i patrijarha srpskog. Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske u prisustvu dvojice predsednika i crkvenih velikodostojnika, trebalo bi da počne u 12 časova, a u 13 sati uslediće razmena potpisanih dokumenata u prisustvu predsednika Republike Srbije i Republike Srpske. Tokom dana predviđen je niz drugih aktivnosti, a centralno obeležavnaje manifestacije biće održano na Trgu Republike u 17 časova, sa bogatim kulturno-umetničkim programom. Svesrpski sabor se organizuje sa ciljem da se pošalje poruka da su Srbi, gde god da žive, jedan narod, da streme istim ciljevima, imaju zajedničku istoriju, promovišu mir i dobre odnose u regionu.

U Palati Srbija počeo je sastanak delegacija Srbije i Republike Srpske, koje predvode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a sastanku prisustvuje i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. Sastanku prisustvuju i srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović, kao i predsednici parlamenata Srbije i RS, Ana Brnabić i Nenad Stevandić. Takodje, sastanku prisustvuju i premijer Srbije Miloš Vučević i predsednik vlade RS Radovan Višković. Posle ovog sastanka predviđena je zajednička sednica Vlade Srbije i Republike Srpske. Predsednik Vučić je ranije najavio da će na sabor doći između šest i sedam hiljada građana Republike Srpske, a pozvani su predstavnici srpskog naroda iz Crne Gore i drugih krajeva. Poziv da prisustvuju saboru upućen je i predstavnicima opozicionih partija. Svesrpski sabor se održava u Beogradu kao potvrda srpskog jedinstva i sloge, a prisustvuju mu predstavnici Srba iz regiona. Tokom dana predviđen je niz drugih aktivnosti, a centralno obeležavnaje manifestacije biće održano na Trgu Republike u 17 časova, sa bogatim kulturno-umetničkim programom. Svesrpski sabor se organizuje sa ciljem da se pošalje poruka da su Srbi, gde god da žive, jedan narod, da streme istim ciljevima, imaju zajedničku istoriju, promovišu mir i dobre odnose u regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana