Vučić: Verujem službama, ali teško ćemo otkriti ko je ostavio oružje Tanjug

Objavljeno: 31.10.2016. 18:53 Izmenjeno: 01.11.2016. 12:12

Premijer Aleksandar Vučić izjavio da veruje bezbednosnim službama i Srbiji, ali da se plaši da će se teško otkriti ko su lica koja su donela oružje u šumu u blizini njegove porodične kuće i u koje svrhe je to urađeno.

 

„Sve je nekako malo čudno, ali ja naravno verujem u naše državne organe i službe i uveren sam da će one taj problem da reše“, rekao je Vučić novinarima u Hamburgu.

On je naveo da više neće da govori o tome jer bi to i njega lično i celu vladu odvelo na stranputicu.

„Bavili bismo se sobom umesto našom zemljom i našim građanima i nemam pravo da to sebi dozvolim“, rekao je Vučić.

Upitan da li je, nakon što su otkriveni tragovi tri različita DNK na oružju, uvereniji da je to bio pokušaj atentata ili misli da je neko slučajno ostavio oružje, Vučić je rekao da je, po onome što misli i što zna, najbolje da dalje ne govori, nego da prepusti službama i državnim organima da oni to rade.

„Kad ste lično upleteni, onda nije fer da se na takav način odnosite prema radu pojedinih državnih organa“, rekao je Vučić.

Premijer je naveo da veruje u državu i državne organe, ističući da je to njegov posao i dužnost, te da, kao što veruje lekarima i vojnicima, veruje i u policajce i pripadnike službi bezbednosti.

„Da li će nešto da reše sad ili za pet godina, suviše je komplikovano, tako mi danas izgleda, da bi bilo lako rešeno“, rekao je Vučić.

Upitan da li možda sumnja ko stoji iza toga, Vučić je odgovorio da bi sve njegove pretpostavke ulazile u „bezbrojne srpske tragikomične zavereničke teorije“.

„Čini mi se da svako ko bi ostavljao oružje zna da zolja nije praćka, pa bi bar nešto obrisao ili zna da nije na teritoriji određene zemlje pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da dujete u trag tom DNK“, primetio je premijer.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana