Evropa čeka na Srbiju, Poljska je tu da taj put ubrza Tanjug

Objavljeno: 30.09.2016. 10:48 Izmenjeno: 01.10.2016. 14:09

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas ministru spoljnih poslova Poljske Vitoldu Vaščikovskom da očekuje povećanje ekonomske saradnje dve zemlje, a njegov sagovornik da Evropa čeka na Srbiju i da je Poljska tu da taj put ubrza.

Premijer Vučić je izrazio nadu da će nivo ekonomske saradnje dve zemlje biti povećan i istakao da Srbija želi više investitora i turista iz Poljske, saopšteno je iz Nemanjine 11 posle susreta dva premijera koji su razgovarali o bilateralnoj saradnji, jačanju ekonomske saradnje, evropskom putu Srbije i migrantskoj krizi.

Premijer Vučić obavestio je Vaščikovskog o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela i izrazio poštovanje prema izvanrednim rezultatima ekonomskih reformi u Poljskoj.

On je zahvalio poljskoj vladi na velikoj podršci koju pruža evropskom putu Srbije, stoji u saopštenju.

Ministar Vaščikovski istakao je da Evropa čeka na Srbiju, a Poljska je tu da taj put ubrza.

„Ne treba samo da ojačamo bilateralnu saradnju, već da podržimo vaš evropski put. Mi smo kroz proces pregovora sa EU prošli uspešno i želeli bismo da vam ponudimo naše iskustvo i pomoć u procesu pregovora sa EU“, istakao je Vaščikovski i izrazio nadu da će se o nastavku i jačanju saradnje sa Srbijom razgovarati za dva meseca na sastanku Višegradske grupe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 2°C

Vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana