Vučić uručio odlikovanje ministru spoljnih poslova Kube tanjug

Objavljeno: 30.08.2022. 10:49 Izmenjeno: 30.08.2022. 12:42

Predsednik je šefa kubanske diplomatije odlikovao za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kube.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je  ministru spoljnih poslova Kube Brunu Eduardu Rodrigesu Parilji Orden srpske zastave prvog stepena.

Predsednik je šefa kubanske diplomatije odlikovao za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kube.

Predsednik je između ostalih do sada za posebne zasluge jednim od najviših državnih priznanja odlikovao predsednika Egipta El Sisija, austrijskog kancelara, premijera Japana, ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Madarske …

Vučić:Veliko hvala za prijateljstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija nikada ne zaboravlja svoje prijatelje i izrazio zadovoljstvo što šefu kubanske diplomatije Brunu Eduardu Rodrigesu Parilju može uručiti orden u godini kada obeležavamo 120 godina diplomatskih odnosa.

„Neizmerna mi je čast i posebno zadovoljstvo što danas u Beogradu odlikujem ministra spoljnih poslova Ordenom srpske zastave prvog stepena, prilikom njegove prve zvanične posete, imajući u vidu njegove naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kube“, kazao je Vučić.

On je istakao da Srbija ne zaboravlja svoje prijatelje i podsetio da je nekadašnji predsednik Kube Fidel Kastro nosilac Ordena za zasluge na lenti.

„Zahvaljujem na ličnom doprinosu unapređenju sveukupnih odnosa u svim oblastima zajedničkog interesa. Uveren sam da će ova poseta doprineti očuvanju bilateralnih odnosa dve zemlje“, kazao je on.

Preneo je da je pozvao predsednika Kube Migela Dijaza Kanela da poseti Srbiju, izražavajući zahvalnost na veličanstvenoj poseti koja je njemu organizovana u Havani 2017. godine.

Zahvalio se Kubi na doslednoj podršci očuvanju suverneieta i teritorijalnog integriteta Srbije, ističući da je to odraz privrženosti Kube poštovanju principa međunarodnog prava.

Naglasio je da će Srbija ostati na na pozicijama protiveljanja sankcijama Kubi, i da ta zemlja uvek može računati na našu podršku.

„Veliko hvala za prijateljstvo. Nikada neću zaboraviti svoj veoma sadržajan iskren i iscrpan razgovor koji sam imao sa Raul Kastrom prilikom moje posete Kubi“, rekao je on.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana