Uhapšeni predsednici opština Prijepolje i Arilje, iz SNS-a Tanjug

Objavljeno: 12.11.2020. 10:57 Izmenjeno: 12.11.2020. 19:06

Dvojica doskorašnjih predsednika opština iz redova Srpske napredne stranke uhapšeni su zbog korupcije, rekao predsednik Vučić i naglasio da u borbi protiv korupcije i kriminala nema zaštićenih.

U obraćanju javnosti, Vučić je rekao da nadležno Tužilaštvo i policija rade svoj posao i istakao da ne sme nikada da bude važno ko kojoj političkoj stranci pripada i da je zakon isti za sve.

„Ljudi moraju da znaju da je obaveza onih koje biraju da budu u njihovoj službi i da rade za njihovo dobro“, rekao je Vučić.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, predsednik je kazao da je uveren da će država i na tom polju ostvariti dobre rezultate, iako, ističe, ta borba neće biti jednostavna.

„Znamo da mafijaške strukture ne bi bile mafijaške strukture da nisu imale određenu bočnu podršku od pojedinih državnih organa, vreme je da se to otkrije“, naveo je Vučić.

Kaže da se naslušao raznih priča da država kontroliše pojedine kriminalne grupe i poručio da će građani tek videti kojom će brzinom država otkrivati te mafijaške grupe i njihove poslove.

„To nije jednostavna borba, to je teška borba, ali mora da bude brza i efikasna“, ističe Vučić.

Vučić je kasnije na konferenciji za medije pojasnio da se radi o funkcionerima iz Prijepolja i Arilja.

 

MUP: Uhapšeni funkcioner Novog Pazara i bivši čelnici Prijepolja i Arilja

Policija je uhapsila 28 osumnjičenih da su počinili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Srbije za više miliona dinara, a među njima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolje, Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova.

Među uhapšenima su pomoćnik gradonačelnika grada Novog Pazara E.Š. (39), bivši predsednik opštine Prijepolje D. Z. (55), bivši predsednik opštine Arilje M. N. (64) i zamenika predsednika opštine Arilje B. V. (55).

Kako je saopštio MUP, oni su uhapšeni u akciji usmerenoj na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, a terete se da su počinili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana