Vučić ugostio sportiste iz kampa „Srbija te zove „

Objavljeno: 11.08.2022. 11:07 Izmenjeno: 12.08.2022. 10:35

Kamp organizuje Sportsko udruženje „Sportstars“, a podržsla su ga četiri ministarstva, uz pokroviteljstvo predsednika Aleksandra Vučića.

foto tanjug

 

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je oko 180 mladih sportista sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, koji učestvuju u kampu „Srbija te zove 2022“.

Predsednik je u Palati Srbija organizovao prijem za mlade sportiste, uzrasta od 12 do 15 godina, koji borave u desetodnevnoj poseti Srbiji.

Sportski kamp „Srbija te zove“ ove godina okuplja oko 200 mladih iz regiona i sveta.

Svi oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti iz Srbije.

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda.

Mladi oduševljeni: Kada bi kamp u Beogradu bio mesec dana…

Mladi sportisti iz Srbije, regiona i celog sveta, koji su 11 dana boravili u Beogradu u okviru kampa „Srbija te zove 2022“, vraćaju se kućama puni utisaka i, na kraju posete, kažu da im se dopalo sve tokom boravka u prestonici Srbije, a najviše Hram Svetog Save, kao i treninzi i druženje sa vršnjacima.

Za kraj njihovog boravka u zemlji, danas ih je ugostio i predsednik Aleksandar Vučić, u Palati Srbija, gde je organizovao prijem za oko 180 mladih sportista, uzrasta od 12 do 15 godina, koji danas odlaze iz Beograda.

Među njima je i Marija Njeguš iz Republike Srpske, koja trenira rukomet, a kaže da joj je žao što poseta nije trajala duže.

Najviše su joj, dodaje, značili treninzi, pa će sportsko znanje koje je stekla u Beogradu, koristiti i dalje tokom bavljenja rukometom.

„Prijateljstva koja sam ovde sklopila nikad neću zaboraviti, zato mi je žao što se verovatno više nećemo sresti“, rekla je Marija.

Mladi košarkaš Lazar Knežević iz Banja Luke izdvojio je Hram Svetog Save, kao ono što mu se najviše dopalo u Beogradu, uz druženje sa vršnjacima i treninge.

„Mnogo smo se družili i trenirali, žao mi je što idemo. Voleo bih da naš boravak traje mesec dana“, priznao je Knežević.

Iste utiske deli i Mihaila Jakšić sa KiM, koja godinama trenira rukomet, a priča da je pored treninga, pohađala i časove istorije i srpskog jezika.

„Družili smo se, stekla sam nova prijateljstva, treninzi su bili odlični, mnogo toga smo naučili“, kazala je ona i dodala da je razmenila kontakte sa svojim vršnjacima i da se nada da će se uskoro ponovo videti.

Mladi sportisti koji su učestvovali u kampu „Srbija te zove 2022“, tokom 11 dana boravka u Beogradu, imali su priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu.

Kamp je održan u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici su se upoznali i sa nekim od kulturnih znamenitosti Beograda.

Kamp je organizovalo Sportsko udruženje „Sportstars“, a podržsla su ga četiri ministarstva, uz pokroviteljstvo predsednika Aleksandra Vučića.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana