Vučić u UN:Sastanak sa presednikom Kipra Anastasijadesom tanjug

Objavljeno: 20.09.2022. 16:36 Izmenjeno: 22.09.2022. 11:12

Predsednik Vučić učestvuje na Generalnoj skupštini UN do 23. septembra, a sutra će se obratiti na debati svetskih lidera.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Anastasijadesom.

Vučić je održao sastanak sa Anastasijadesom nakon otvaranja Generalne debate svetskih lidera u sedištu UN.

„Srdačan susret sa velikim prijateljem Srbije, predsednikom Kipra Anastasijadesom na marginama otvaranja #UNGA77 i prilika da razmenimo prve utiske sa ovog važnog događaja.

Još jednom sam zahvalio predsedniku Anastasijadesu na čvrstoj, doslednoj i snažnoj podršci u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i našem EU putu“, napisao je Vučić na instagramu nakon susreta sa Anastasijadesom na otvaranju Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine UN.

Vučić: Srbija i Gvatemala jačaju ekonomsku saradnju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u sedištu UN sa predsednikom Gvatemale Aleksandrom Eduardom Ðamatei Faljom o gorućim globalnim i regionalnim temama i jačanju saradnje u brojnim oblastima.

„Izuzetno dobar, otvoren i srdacan sastanak sa predsednikom Gvatemale Faljom. Razmenili smo mišljenja o gorućim globalnim i regionalnim temama, ali i o proširenju bilateralne saradnje u brojnim oblastima, poput nastavka učešća studenata iz Gvatemale u programu Svet u Srbiji, međusobne podrške u međunarodnim organizacijama, kao i sveobuhvatne ekonomske saradnje“, objavio je Vučić na instagramu.

Vučić je zahvalio predsedniku Falji na doslednom stavu u pogledu jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova i izrazio nadu da će dve zemlje zajedno nastaviti da rade na jačanju ekonomske saradnje, ali i starog i tradicionalnog političkog prijateljstva dve zemlje.

„U tom duhu, sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv predsednika Falje da posetim Gvatemalu“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je zatim u sedištu UN održao sastanak i sa predsednikom Gabona Alijem Bongom Ondinbom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana