Vučić u Istanbulu: U fokusu unapređenje ekonomskih i političkih odnosa Tanjug

Objavljeno: 28.01.2018. 16:37 Izmenjeno: 29.01.2018. 11:35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se popodne u Istanbulu sa biznismenom i vlasnikom „Taj grupe“, Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2500 novih radnih mesta. Vučić je rekao da će u fokusu razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom u ponedeljak biti dalje unapređenje ekonomskih i političkih odnosa i dolazak novih turskih investitora u našu zemlju.

Razgovoru predsednika Srbije sa Toprakom prisustvovali su i ambasadori Srbije i Turske Danilo Vučetic i Tanžu Bilgič.

Vučić je, po dolasku u Tursku, ukazao da je veoma bitno da turski investitori dolaze u našu zemlju, kao i da imamo što više turskih turista. “Imam jednu radosnu vest koja govori o tome da će do kraja septembra jedna turska kompanija u Kraljevu početi sa radom. Zaposliće 2.500 ljudi i to je investicija od više od 35 miliona evra!“, kazao je on. Vučić je preneo da je sa tom kompanijom obavio razgovor danas u Istanbulu. Izrazio je uverenje da je to radosna vest za Kraljevo, ali i za celu Šumadiju i Raški okrug.

 

U fokusu unapređenje ekonomskih i političkih odnosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će u fokusu razgovora koje će imati sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom biti dalje unapređenje ekonomskih i političkih odnosa i dolazak novih turskih investitora u našu zemlju.

„Za nas je važno i da razgovaramo o turskoj političi na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i o tome da vidimo šta je to što oni očekuju u odnosima između Srbije i BIH“, rekao je Vučić, koji boravi u poseti Turskoj, za TV Pink.

On je naveo i da je važno da se razgovara o tome šta su naši i njihovi interesi i da li mogu da se naprave određeni pomaci po pitanju infrastrukturnih projekata sa BIH, kao i da li mogu da se naprave bilo kakvi pomaci po pitanju konačnog definisanja granica Srbije i BIH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

 Važni razgovori sa BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da će u Istanbulu imati važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH.

On je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

“Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje“, objasnio je Vučić.

Upitan da komentariše izjavu Sonje Biserko koja je kazala da je Dejtonski sporazum omogućio stvaranje države u državi BiH, Vučić je kazao da ne bi bilo ozbiljno ako bi on kao predsednik komentarisao šta misli i govori gospođa Biserko.

”Ima pravo na svoj stav i niko joj to pravo nije uskratio niti će. Mi imamo svoju politiku koja znači poštovanja Dejtonskog sporzauma, integriteta BiH, ali i RS unutar BiH. Naša pozicija je tu čvrsta, jasna i nedvosmislena”, poručio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana