Vučić: Pomoći ćemo „Krušiku“, uz temeljne i ozbiljne reforme Studio B, Tanjug

Objavljeno: 09.03.2020. 10:39 Izmenjeno: 10.03.2020. 10:16

Država spremna da uloži veliki novac u Krušik, kako bi ta fabrika opstala, ali će morati da se sprovedu ozbiljne reforme u kompletnoj namenskoj industriji, ističe predsednik Vučić i poručuje radnicima Krušika da neće imati problema ni s platama, ni s poslom.

foto Tanjug

Predsednik Strbije Aleksandar Vučić je u obraćanju radnicima, posle obilaska novog pogona Krušika i razgovora sa poslovodstvom, podsetio da je nedavno održan sastanak sa predstavnicima kompletne odbrambene industrije, kako bi se analizirala situacija, i videlo šta je potrebno uraditi i kako upravljati resursima u budućnosti, jer oko 11. 500 direktno zaposlenih, a indirektno i više od 20. 000 ljudi, zavisi od tih odluka.

„Nisam došao da vas lažem, niti je to moguće“, poručio je Vučić i rekao da će morati da se vidi kako da se pomogne i reše problemi, koji su nastali iz objektivnih, ali i zbog nedovoljne sposobnosti različitih poslovodstava, kao i zbog rušenja ugleda Krušika u međunarodnoj javnosti.

„Zbog toga Krušik danas nije u sjajnoj situaciji, ali nismo došli da kukamo, već da vidimo kako da pomognemo“, rekao je Vučić.

On je najavio temeljne reforme u celoj odmbrambenoj industriji Srbije, posebo u Krušiku i Zastavi. „Država je spremna da uloži veliki novac da biste mogli da opstanete i sačuvate posao, ali taj novac mora da bude odgovorno trošen, da imamo ljude koji znaju šta je budućnost, a ne da za četiri meseca ponavljamo istu priču“, primetio je predsednik.

On je poručio radnicima da neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom, ali ih je zamolio da i oni pomognu svojoj državi i odgovornim ponašanjem potvrde šansu da Krušik opstane na tržištu i razlog da postoje.

Naše da napredujemo brže i ponudimo bolji proizvod

Vučić je rekao da zna mnoge u inostranstvu koji su zainteresovani za uništenje naše odbrambene industrije i ističe da je naše da pokažemo sposobnošću, dobrim investiranjem, posebno u raketne pogone, da možemo da napredujemo brže od njih i ponudimo bolji proizvod evropskom i svetskom trzištu.

Vučić je, posle obilaska HK „Krušik“ a.d. Valjevo, upitan šta kažu radnici, da li su pretrpeli veliku štetu zbog rušenja imidža kompanije, rekao da je samo sa malim brojem radnika imao prilike da razgovora.
Preneo je da su mu rekli da su srećni što je došao i što država pokušava da preuzme brigu za zaposlene, preduzeće, dodajući da je to njihovo osnovno osećanje.

U Krušiku se proizvode minobacačke mine svih kalibara (razorne, dimne, osvetljavajuće i vežbovne), vođene i nevođne rakete (razorne i protivoklopne), avionske bombe, artiljerijska zrna, familija municije 40 mm, metkovi 82 mm. Takođe, proizvode se i kumulativne mine, ručne bombe, protivtenkovske mine, upaljači i inicijalna sredstva.

Krušik je osnovan 1939. godine kao privatna fabrika za proizvodnju municije koja se tada zvala Vistad. Fabrika u vlasništvu države, sa oko. 3. 200 zaposlenih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 10°C

Vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana