Vučić u Pančevu:U korak sa najboljim specijalcima u svetu Tanjug

Objavljeno: 03.01.2022. 12:15 Izmenjeno: 04.01.2022. 14:09

Nakon prikaza najmodernijeg protivoklopnog sistem „kornet“ koji je nedavno stigao u Srbiju, predsednik Vučić poručio pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije u Pančevu, da idu u korak sa najboljim specijalcima u svetu i zahvalio im na požrtvovanosti i ljubavi prema svojoj zemlji.

 

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu, nakon prikaza najmodernijeg protivoklopnog sistem „kornet“ koji je nedavno stigao u Srbiju, da idu u korak sa najboljim specijalcima u svetu i zahvalio im na požrtvovanosti i ljubavi prema svojoj zemlji.

Vučić im je čestitao Novu godinu i poželeo sve najbolje njima i njihovim porodicama, kao i da nastave da vredno rade i treniraju i vole svoju zemlju kao i do sada, i dodao da će se država potruditi da još poboljša opremu i da će sve to biti bolje iz godine u godinu.

Nakon prikaza sposobnosti, predsednik je obišao šatore u kojima je izložena oprema Vojske Srbije – ronilačka, protivoklopna, pešadijsko naoružanje, veračka oprema.

Vučić tokom obilaska najavio i dolazak nemačke firme u Vranje koja će zaposliti 1.000 ljudi, ne otkrivajući njeno ime i predstavnicima Ministrstva odbrane rekao da će Vojska Srbije moći da kupuje neke stvari od te firme.

Prokomentarisao je da je „kornet“ mnogo bolji od fagota“ i da može da pogodi metu čak na osam kilometara.

Pogledao je dronove, zatim puško-mitraljeze, kao i pušku „Scar“ koja je u upotrebi u našoj vojsci i dodao da je to najbolja puška, bolja i od heklera, pregledao je i novu opremu za specijalne operacije, kao i novu ronilačku opremu.

Dodao je da treba da stignu i nova ronilačka odela, kao da će se nabavljati vojni čamci sa niskim gazom za manje reke.

Predsednik se upoznao i sa najnovijim optoelektronskim uređajima za noćno osmatranje i dao nalog da se nabavi i deo opreme najnovije generacije.

Takođe, upoznao se i sa opremom za telekomunikacije izraelskog proizvođača, gde mu je rečeno da nam nedostaju ljudi za rad sa radio relejnim uređajima.

Obišao je vojna vozila i naročito pohvalio ruski Uaz i dodao da su jednom prilikom mogli da se prevezu na neko mesto samo Uazom.

Svaka čast Rusima, dodao je Vučić.

Pogledao je i kineska vojna vozila, kao i vojne sanke za sneg i nova vojna odela za sneg.

Ranije smo pali na manje od 1.000 zolja, kada su se hvalili uništavanjem svoje vojske, dok sada imamo 25.000 zolja, naglasio je Vučić.

Predstavnici srpske armije predstavili su predsedniku najsavremeniji protivoklopni sistem „kornet“, ističući da on služi za uništenje protivoklopnih ciljeva, savremenih tenkova i da niko u regionu nema ovakvo borbeno sredstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana