Vučić u obilasku završnih radova na izgradnji akva parka „Palić“ tanjug

Objavljeno: 01.09.2023. 14:57 Izmenjeno: 06.09.2023. 11:21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Palić gde će obići završne radove na izgradnji akva parka „Palić“ za koji je planirano da radi 12 meseci, a unutar koga će postojati spa, velnes centar, kao i zatvoreni bazeni. U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode). […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Palić gde će obići završne radove na izgradnji akva parka „Palić“ za koji je planirano da radi 12 meseci, a unutar koga će postojati spa, velnes centar, kao i zatvoreni bazeni. U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode). Dečji bazen biće površine od više od 700 kvadrata, a bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata. Zatvoreni deo velnes i spa centra će zauzimati površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorana sa kafe barom, info pultom i svim drugim pratećim elementima koji čine objekat ove namene. Radovi na izgradnji akva parka započeti su 2018. godine i do sada je više puta bio najavljen rok za završetak radova, ali je pomeran. Na Paliću se radi i vodotoranj, ali i popločavanje staze pored jezera, kao i uklanjanje nelegalnih objekata. Prema najavama radovi na Vodotornju biće završeni do kraja godine.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je  da Palić dobija jedan od najmodernijih akva parkova i ocenio da će ta investicija vredna 15 miliona evra podići turistički potencijal ne samo Palića već i cele Srbije. Akva park na Paliću biće za decu iz cele Srbije „raj na zemlji“ i sve ih pozivam da dođu, poručio je Vučić tokom obilaska završnih radove na izgradnji akva parka „Palić“, za koji je planirano da radi tokom cele godine, a unutar koga će postojati spa, velnes centar, kao i zatvoreni bazeni. „Ovo je naša ideja bila odavno. Na ovaj način se podiže turistička ponuda Palića, koji je prelep. Ovde imate, lepe vinarije, salaše, zoo-vrt. Možda nam samo fali malo hotela“, naveo je Vučić. Naglasio je da je dobro to što će park biti predat privatnoj kompaniji na upravljanje, jer kako je istakao oni na bolji način upravljaju takvim objektima, ali je naglasio da će akva park ostati u vlasništvu grada. Predsednik Srbije je istakao i da će akva park sasvim sigurno privući posetioce iz svih delova Srbije, ali da će takođe biti interesantan i gostima iz Mađarske. Naglasio je da je to jedan od najmodernijih akva parkova u Srbiji. Direktorka parka „Palić“ Valerija Denč je predsednika Srbije upoznala sa svim aktivnostima u kojima posetioci mogu da uživaju – ruskom saunom, slanom sobom, sobama za masažu, kao i tobogane i bazene na otvorenom i drugim sadržajima. U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode). Dečji bazen biće površine od više od 700 kvadrata, a bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata. Zatvoreni deo velnes i spa centra će zauzimati površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorana sa kafe barom, info pultom i svim drugim pratećim elementima koji čine objekat ove namene. Radovi na izgradnji akva parka započeti su 2018. godine i do sada je više puta bio najavljen rok za završetak radova, ali je pomeran. Na Paliću se radi i vodotoranj, ali i popločavanje staze pored jezera, kao i uklanjanje nelegalnih objekata. Prema najavama radovi na vodotornju biće završeni do kraja godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana