Vučić u Mladenovcu i Lazarevcu : Gradićemo novu bolnicu, puteve, kanalizaciju

Objavljeno: 11.03.2022. 17:35 Izmenjeno: 12.03.2022. 13:36

Poručio je da će biti uložemo više novca u renoviranje i rekonstrukciju Selters banje.

foto Tanjug

 

Predsednik SNS i predsednički kandidata Aleksandar Vučić najavio je  na predizbornom skupu u Mladenovcu nove investicije u toj opštini među kojima su izgradnja kanalizacione mreže, nove bolnice i rekonstrukcija Selters banje.

Lider SNS je rekao da Mladenovac zaslužuje da dobije novu bolnicu ističući da su retke ustanove koje su prihvatile da budu u kovid sistemu tokom pandemije, a da je mladenovačka bolnica uvek obezbeđivala 50 do 100 bolničkih postelja za najugroženije pacijete.

““Lekari i sestre nisu kukali, borili su se za svaki život i pokazali kako se bori za ljude. Zato Mladenovac zaslužuje novu bolnicu, kad smo mogli u 30 drugih mesta, možemo i moramo i u Mladenovcu““, kazao je Vučić i zahvalio lekarima i sestrama u mladenovačkoj bolnici koji su, kaže, podneloi najveći teret tokom pandemije.

““Uložili smo milion-dva u prethodnim godina, sada planiramo ozbiljnije renoviranje, da vratimo puni sjaj Selters banji i da može da privlači više ljudi koji će dolaziti i ostavljati novac u Mladenovcu““, rekao je Vučić.

Vučić je istakao značaj izgradnje denice puta ““Vožd Karađorđe““, u dužini od 32 kilometra, od Malog Požarevca, preko Mladenovca do Aranđelovca koja će, kako je rekao, omogućiti da meštani Mladenovca neuporedivo lakše, bezbednije i brže stižu do centra Beograde.

““Ne samo to, lakše ćete izlaziti na Koridor 10, a da se ne vraćate za Beograd, a bićete bolje povezani sa drugim šumadijskim gradovima, ali i sa istokom Srbije““, rekao je Vučić.

““Kada Mladenovac bude na autoputu neće biti problema za dovođenje većeg broja investitora koji će da zaposle mnogo mlade ljdue, garantuju njihov opstanak i ostanaki buidućnost njihove dece, jer nam je Mladenovac suštinski važan za Beograd““, rekao je Vučić.

Takođe, najavio je da će, u okviru projekta ““Čista Srbija““ biti uloženo 40 miliona evra u izgradnju kanalizacionu mreže u Mladenovcu i okolnim selima naglasivši da svako naselje u opštini Mladenovac treba da dobije punu vrednost i da se ni u čemu ne razlikuje od austrijskih i švajcarskih gradića.

““Da bismo sve to mogli da uradimo potrebni su nam mir, stabilnost i predvidivost, da se zajednički borimo za nacionalne i državne interese, da vodimo računa o budućnosti naše dece““, rekao je Vučić uz poruku da je bolje uhvatiti se u koštac sa problemima nego ih ostavljati budućim generacijama.

Vučih je kazao da se Srbija, zbog trenutnih dešavanja u svetu, u političkom smislu nalazi u jednoj od najtežih pozicija, ne računjaući 1999.godinu, naglasivši da su predstojeći izbori od presudnog značaja.

““Jer se na njima ne biraju samo političari koji se nekom dopadaju ili ne, već na tim izbroima odlučujemo o budućnosti naše dece, o miru i stabilnosti. Ili se će Srbija vraćati u prošlost i i vreme kada je imala najgoru ekonomiju u Evropi ili će ići u budućnost da ponovo bude među najboljim evropskim zemljama kao što je to danas““, rekao je Vučić.

Primetio je da su prethodnih nedelja, meseci i godina pojedini politički protivnici samo vodili kampanju protiv aktuelne vlasti i da ništa nisu uradili osim što su, kaže, izgovarali najružnije reči i psovali, i da zamreujcihi svuma koji drugačije misle nisu imali da ponude ništa drugo osim uvreda.

““U ovoj kampanji im ne odgovaramo teškim rečima i uvredma jer nema smisla da govorimo o onima koji su uništili zemlju već da govorimo o programu i o onome što ćemo da uradimo““, rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na izjave pojedinih političkih protivnika koji zagovaraju da Srbija uđe u NATO navodeći da je njegov odgovor je da naša obaveza da praštamo, ali da ne smemo da zaboravimo šta je bilo 1999.godine kada su ubili Milicu Rakicu, Bojanu iz Merdara, Sanju iz Varvarina, ali da želimo da sami branimo svoje nebo.

Naglasio je da u vremenu velike svetske krize ne treba da se svađamo oko tuđih interesa i sukoba i da je zato važno da sačuvamo svoju zemlju.

““Treba da razmišljamo kako da pomognemo deci da imaju veću platu, sigurniju budućnost, da vratimo ljude iz inostranstva čije bi nam znanje, zanati i iskustvo mnogo značili““, rekao je Vučić i dodao da je to jedina politika koja može da spase Srbiju.

Dodao je da se 3. aprila izlazi na gradske, predsedničke i parlamentarne izbore i da su svi ti izbori važni navodeći da se bez glasa na parlamentarnim izborima ne mogu napraviti dobri rezultati.

““Bez podrške Aleksandru Šapić na beogradskim izborima ne bismo mogli da pomognemo mladenovcu ni blizu koliko nam je namera. Verujem u njegovu posvećenost i entuzijazam kao što imam poverenje u rad, energiju i entuzijazam Ane Brnabić““, poručio je Vučić.

Na predizbornom skupu SNS u Mladenovcu govorili su potpredsednica SNS Ana Brnabić i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić.

Vucic: Rešićemo pitanje vodosnabdevanja u Lazarevcu

Predsednik Srpske napredne stranke i kandidat za predsednika Srbije rekao je u Lazarevcu da će biti rešeno vodosnabdevanje te opštine i da će ona, izgradnjom auto-puta Vožd Karađorđe, ubuduće biti bolje povezana sa svim delovima zemlje.

Pred prepunim gradskim trgom u Lazarevcu, predsednik se obezao da će ubuduće biti još bolje povezani sa drugim delovima zemlje, jer osim što imaju auto-put Miloš Veliki, gradi se i Vožd Karađorđe od Lazarevca do Aranđelovca, a zatim do Topole, Rače, Despotovca i Bora.

„Bićete spojeni sa koridorom 10. To će znaciti povoljnije uslove za investitore koji će moći više da dolaze u Lazarevac, a tu imamo tri mesta – Vreoci, Crljeni i Stepojevac gde investitori mogu da dođu. Radićemo u tim radnim zonama na dovođenju investitora. Sa svake strane bićete povezani sa Beogradom“, obećao je Vučić.

On je dodao da je izdvojeno 42 miliona evra za cevovod Sirove vode – Peštan.

„Reč je o velikim parama. Svi koji su ranije obećavali mogli su samo da lažu. To nam je prioritet. Rešićemo pitanje vodosnabdevanja. Takođe, izvršićemo rekonstrukciju Doma zdravlja dr Ðorđe Kovačević i specijalne bolnice što je veoma važno i za Lazarevac i za okolinu i to je veliki novac, oko devet miliona evra, a sa opremom i više“, obećao je Vučić.

On je istakao da je Lazarevac izgrađen zahvajući rudnicima i Kolubari i da je zahvaljujući njima rastao.

„Danas kažu da treba da zatvorimo rudnik, da nam ne treba, a ugalj je skuplji nego ikada i ceo svet ga traži. Da smo pre nekoliko meseci poslušali neke, gde bi bili? Nećemo da zatvaramo rudnik. Hoćemo čist vazduh, pravićemo filtere i prečistače, uradićemo što možemo, više energetski obnovljivih izvora, ali nećemo da zatvaramo naše rudnike, jer oni nam daju i hleb i život i vazduh i struju i grejanje i sve drugo“, poručio je Vučić.

On je istakao da je danas situacija u svetu takva da je teško prognozirati šta će biti sutra, ali da nama treba da bude najvaznije da brinemo o sebi i čuvamo mir i stabilnost.

„Dosta smo učestvovali u sukobima koje nikakve veze sa našom zemljom nisu imali. Sada je vreme da čuvamo budućnost za našu decu. Ne ulazimo ni u kakve sukobe. Da se sklonimo od svega i da čuvamo našu decu i njihovu budućnost“, poručio je lider SNS.

On je rekao da je odgovornost na svakom od nas, jer se ovi izbori održavaju najteže vreme kada ne znate da li će biti nafte, gasa, hrane, a znate da će u Srbiji biti.

„Zato nije bitno ko vam je simpatičan, već je pitanje šta taj neko može da uradi. Izbori nisu igra i država nije igračka. Mladima hoću da kažem da znam da vas emocije vuku, ali u vašim godinama morate da prepoznate šta je ozbiljnost i šta može da vam garantuje sigurnost u budućnosti. Oni koji vam kažu glasajte za mene i sve će biti bolje za šest meseci su najgori lažovi“, naglasio je Vučić.

On dodaje da se od tih mogu čuti samo najgore uvrede na njegov račun, a da ništa nisu uradili.

„Važno je da pokažemo svojom pristojnošću i odlučnošću izađemo na izbore 3. aprila, i kažemo nemamo ništa protiv vas, ali za našu decu, za naš Lazarevac hoćemo da izađemo na izbore i donesemo najbolju odluku za našu decu“, poručio je Vučić.

On je dodao da je i on nezadovoljan sa, kako je rekao, milion stvari, lokalnim i republičkim rukovodstvima, ali da su postignuti veliki rezultati.

„Danas je Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Najvažnije je dovođenje investitora, zapošljavanje, veće plate i od toga dolaze veće penzije. Ja mislim da je važno da pobedi odgovornost, mir i stabilnost, rad da pobede ljudi, koji teško rade, da pobede rudari, da pobedi Kolubara“, zaključio je lider SNS.

Vučić se izvinio prisutnima jer nije dovoljno često dolazio u Lazarevac, pošto je bio zauzet drugim obavezama.

Građanima se obratio i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić koji je poručio da će, ako postane gradonačelnik, napraviti bezbedne zone oko svih škola, tako što će policija hapsiti sve dilere i nasilnike i tako napraviti siguran prostor za decu.

„Učinićemo Lazarevac još boljim mestom za život“, poručio je Šapić.

Ana Brnabić je rekla da je ponosna što radi rame uz rame sa Aleksandrom Vučićem, da njegovo ime pokazuje drugačiju Srbiju, jaku, snažnu, stabilnu i odgovornu Srbiju. Aleksandar Vučić je čovek koji i danas pokazuje da mu je država na prvom mestu i pozicija koju on brani je da srpski narod i Srbija sama odlučuje u kom će se pravcu kretati.

Šapić:Da olakšamo život građanima Mladenovca i Lazarevca

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić posetio je opštine Mladenovac i Lazarevac, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Šapić je tokom obraćanja na predizbornom skupu istakao da mu svaki dolazak u Mladenovac predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i da je tokom detinjstva u Mladenovcu provodio mnogo vremena, jer se njegov deda, po dolasku sa Korduna doselio upravo u tu opštinu.

„Upoznat sam sa svim problemima koje imate, počevši od vodosnabdevanja, saobraćajne komunikacije sa Beogradom, preko problema sa primarnom zdravstvenom zaštitom, do potrebe da Sportski centar i lokalna pijaca budu rekonstruisani“, rekao je Šapić.

„Ukoliko na predstojećim izborima budem dobio poverenje Beograđana, učiniću sve da, kao što sam na Novom Beogradu uspeo da uradim dosta stvari koje su prosečnim porodicama olakšavale svakodnevni život, na isti način pomognem i svim Mladenovčanima“, poručio je Šapić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pored podrške za predsedničke i parlamentarne izbore, pozvao građane Mladenovca i Lazarevca da ukažu poverenje Aleksandru Šapiću na izborima za grad Beograd.

„Mi bez podrške Aleksandru Šapiću na beogradskim izborima ne bismo mogli da pomognemo Mladenovcu ni blizu onoliko koliko nam je namera. Ja verujem i u njegovu energiju i u njegovu posvećenost, u njegovu volju da, zajedno sa vama, menja život u Mladenovcu“, rekao je Vučić.

Šapić je građanima Lazarevca poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi im život učinio boljim i kvalitetnijim.

„Lazarevac ćemo učiniti dobrim mestom za život. Bolje ćemo ga povezati sa Beogradom i obezbediti sve uslove koji su neophodni, kako biste mogli da ostanete ovde da živite, i da radite u Beogradu ili obližnjim mestima. Vi treba da budete ponosni što ste, najpre, Lazarevčani, pa tek onda Beograđani. Ja to poštujem i tako treba da ostane“, rekao je Šapić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana