Vučić: Teške poruke iz Podgorice… Tanjug

Objavljeno: 29.01.2020. 12:52 Izmenjeno: 29.01.2020. 12:53

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iz Podgorice stižu „teške poruke“, poput ocene predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića da su protesti “ludački”, te, na primer, da će u Crnoj Gori biti neka „pravoslavna crkva“.

„To su za nas teške poruke“, rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Ðukanovića, te istakao da to pitanje u Crnoj Gori ne može da se gleda samo kao versko, jer je naša crkva, ističe, i deo našeg nacionalnog identiteta.

On, kaže, nema nameru da se meša u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide svakodnevno na liturgije.

Ali, kaže predsednik, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod:

„Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati “nekom pravoslavnom crkvom““, primetio je Vučić.

Sutra će, ističe, tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, kao pred Drugi svetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pavoslavna crkva, pa su to promenili, objasnio je on.

Vučić je ukazao da srpski narod u Kistanju, Dobropoljcima, na primer, opstaje samo zbog postojanja manastira Krka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Nedelja
Susnežica

Max: 4°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana