Vučić: Terzić proslavio i odbojku i Srbiju u svetu

Objavljeno: 04.07.2022. 11:49 Izmenjeno: 06.07.2022. 11:14

Predsednik je istakao da je Terzić kao trener osvojio sve što se može osvojiti – za dve decenije kao selektor reprezentacije, osvojio je 20 najvećih trofeja.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je , uručujući Orden trofejnom odbojkaškom stručnjaku Zoranu Terziću, da je on proslavio i taj sport i Srbiju u svetu i kao vrsni kapetan koji je vešto kormilario kroz sve izazove osvojio sve što se može osvojiti – 20 medalja sa najvećih takmičenja, za dve decenije na čelu reprezentacije.

„Za odbojku se kaže da su je izmislili muškarci, a usavršile žene. Kroz karijeru Zorana Terzića prepliću se kao fin i sitan vez, zlatne niti uspega i u muškoj i u ženskoj odbojci“, rekao je Vučić i podsetio da je Terzić igrao za sve kategorije Crvene zvezde, ali kao mlad i studiozan doneo riskantnu odluku da se posveti trenerskom poslu i studijama sporta.

„I time je, ne samo za sebe, već i za sve nas, doneo najbolju odluku“, rekao je Vučić.

„Ekipe i generacije su se menjale, ali je naša reprezentacija uvek imala vrsnog kapetana koji je vešto kormilario kroz sve sportske izazove“, poručio je Vučić.

Dodao je da je presrećan što Orden uručuje čoveku koji je proslavio naš sport i našu zemlju širom sveta, a čije će viteške pobede zauvek ostati zabeležene u sportskim analima, ali i u srcima ljuibitelja odbojke.

„Mnogi nisu svesni da Terzić nije više selektor naše reprezentacije. Kada slušamo o rezultatima naše ženske selekcije, kažemo – sad će to Terzić da reši, a on vodi reprezentaciju Rusije“, rekao primetio je Vučić.

Podsetio je da je Srbija, u teškoj situaciji, angažovala selektora iz Italije, Danijelea Santarelija, ali je, kaže, od Terzića teško ili nemoguće pronaći boljeg ili uspešnijeg.

„Ako nama nešto zariba, sledi ukaz koji ne može da se opovrgne“, našalio se Vučić sa Terzićem, ukazujući koliko je njegov rad značajan za srpsku odbojku.

„Hvala vam na svemu, za sve divne trenutke, ogroman rad i trud. Mi obični smrtnici, koji to gledamo, neretko pomislimo da je to rezultat tih trenutaka nervoze tokom utakmice, zaboravljajući koliko je uloženo truda, rada, izgubljenih trenutaka sa porodicom, problema… Hvama vam na svim pobedama, viteškim porazima i ogromnoj borbenosti, i želji da našu zemlju uzdignete do neslućenih visina“, poručio je predsednik Srbije.

Vučić je ukazao i da je Terzić dramatično pomogao rastu popularnosti, ne samo odbojke, nego i Srbije, tako gde je ženski sport izuzetno popularan, kao u skandinavskim zemaljama, SAD, Kanadi, Australiji.

„Hvala vam i želim vam mnogo uspeha, i danas u poslu koji obavljate, ali ja znam da ćete na kraju doći u svoju Srbiju i ponovo doneti najbolje i najviše svojoj zemlji i narodu“, poručio je Vučić.

Terzić: Orden kao svetionik na kraju prelepe plovidbe

Trofejni odbojkaški stručnjak, Zoran Terzić, kojem je predsednik Aleksandar Vučić uručio Sretenjski orden zazasluge u sportskoj delatnosti i postignute rezultate ženske odbojkaške reprezentacije, zahvalio je  svima koji su pomogli da se do tih rezultata i dođe.

„Kao što je predsednik i rekao, bila je to duga i uglavnom lepa, prelepa plovidba“, rekao je Terzić, konstatujući da je malo zatečen, jer nije očekivao toliki broj novinara u zgradi Predsedništva Srbije.

„Da, poneki put sam se osećao kao kapetan Ahab koji juri Mobi Dika, ali zahvalan sam svima koji su pomogli da dođemo do rezultata“, rekao je Terizć.

Kako je rekao, Orden koji mu je uručio predsednik, na kraju plovidbe, je kao svetionik i cilj.

„Hvala, pre svega, mojim saradnicima, igračicama, ali i državi koja nam je obezbedila vrhunske uslove za rad“, rekao je Terzić i dodao da se nada da ovo priznanje nije i poslednje koji dobija, ne zato što je neskroman, već zbog toga što, kako kaže, još nije „mator“ i nije završio posao.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana