Vučić u Turskoj na otvaranju gasovoda TANAP Tanjug

Objavljeno: 12.06.2018. 08:18 Izmenjeno: 12.06.2018. 19:52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić , na poziv predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, prisustvovaće svečanom otvaranju gasovoda TANAP.

Svečanost otvaranja gasovoda TANAP biće održana u gradu Eskišehiru, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

TANAP-om će iz Azerbejdžana kroz Gruziju i Tursku biti transportovan gas do Italije i Evrope, a eksperti u Srbiji se nadaju da bi i naša zemlja u budućnosti mogla imati koristi od ovog gasovoda i priključiti se na jedan njegov deo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića je izjavio da je za našu zemlju važno da stalno unapređuje odnose sa Turskom, gde će danas popodne, na poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdoana, prisustvovati u Eskišehiru svečanom otvaranju „Transanadolijskog gasovoda“ za prirodni gas (TANAP).

„Za nas je ovo, pre svega, od velikog bilateralnog značaja, čast je za nas da budemo pozvani, iako ne mislim da u TANAP-u će biti mnogo gasa za Srbiju, ali će biti za Italiju, Albaniju i druge zemlje“, rekao je Vučić novinarima.

„Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom“, poručio je Vučić i naglasio da je važno da pokažemo stalni napredak odnosa Srbije i Turske.

On je kazao da će, sa druge strane, biti gasa za nas od Turskog toka.
Vučić je rekao da teško možete da nađete nekog ko bi investirao u otvaranje fabrika u, na primer, Lebanu, a da to nisu Turci, koji su otvorili fabriku i u tom mestu i u Žitorađi, Krupnju , Beloj Palanci i Vladičinom Hanu. „Ne bismo imali ništa u Vladičinom Hanu, osim Nektarovog pogona, da nam nije Turaka, to jest Teklasa. Da ne govorim o velikim fabrikama u Kraljevu i Nišu“, rekao je Vučić.

Istakao je da će naravno da ode na poziv Erdogana u Tursku, jer je posle poplava u Krupnju tražio od njega da Turci i tamo otvore fabriku. Kako je rekao, Turci su za nas mnogo učinili i tek će da učine i njegova obaveza je da ide u Tursku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana