Vučić sutra u jednodnevnoj poseti nemačkoj pokrajini Hesen

Objavljeno: 22.03.2016. 17:43 Izmenjeno: 22.03.2016. 17:43

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti nemačkoj pokrajini Hesen, gde će razgovarati sa pokrajinskim vlastima i prisustvovati srpsko-nemačkom ekonomskom forumu.

On će, kako je najavljeno u Nemačkoj, najpre u Vizbadenu imati razgovor sa predsednikom vlade pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom, a zatim će otvoriti ekonomski forum posvećen Srbiji u Frankfurtu.

Srbija je iza sebe ostavila teške godine u ekonomskom pogledu. Zemlja se dugo borila sa posledicama globalne ekonomske krize, a uz to su bila je suočena i sa katastrofalnim poplavama pre dve godine. Odlučna politika štednje, povlačenje države iz privrede i konsolidacija budžeta, u međuvremenu donose vidljive rezultate i pozitivno se odražavaju na razvoj privrede, navodi se u pozivu za ekonomski forum, na kojem se očekuje učešće značajnog broja nemačkih kompanija.

Organizatori ukazuju da rastuća stopa zaposlenosti, bolje pozicioniranje izvozne privrede i veća stabilnost cena doprinose dugoročnim interesantnim perspektivama privrede.

Uspesi postoje i u drugim poljima – u procesu pristupanja EU je napravljen odlučujući korak napred, nakon što su u decembru započeti zvanično pregovori, stoji u pozivu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana