Vučić sutra na otvaranju fabrike Kyungshin Cable u S.Palanci Tanjug

Objavljeno: 23.04.2021. 12:03 Izmenjeno: 26.04.2021. 16:48

Korejska kompanija Kyungshin Cable sutra će u Smederevskoj Palanci, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvoriti fabriku u kojoj će se proizvoditi delovi za baterije električnih vozila

Kyungshin Cable će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine.

Fabrika će biti otvorena u industrijskoj zoni Guberaš, a simboličnom puštanju u rad proizvodnog pogona prisustvovaće i generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Kyungshin Cable Europe u Smederevskoj Palanci proizvodiće delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.

Kompanija Kyungshin Cable Europe je deo Kyungshin grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana