Vučić: Sumnjam u osnovanost optužbi protiv Dikića Tanjug

Objavljeno: 17.10.2016. 10:43 Izmenjeno: 18.10.2016. 12:09

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju u osnovanost optužbi za teririzam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u Crnoj Gori.

 

„Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt“, rekao je Vučić novinarima.

Premijer je rekao da lično u to ne veruje, imajući u vidu druge obavestajne podatke do kojih su došle srpske službe i kojima raspolaže.

Mi, rekao je, i dalje nemamo nikakve podatke, imamo određene podatke do kojih su došle naše obaveštajne agencije.

„Voleo bih da hapšenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije zasnovano na iskazima albanskog komandira policije Seljimaja, a plašim se da imamo dokaze da jeste, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog“, rekao je Vučić.

„Čekamo da vidimo možda ima nešsto drugo, a ako je to sve zasnovano na tvrdanjama Seljimalja – a imamo dokaze o njegovim tvrdnjama, jer je on prijavljivao crnogorskoj policiji pripadnike ravnogorskog pokreta, koji su inače moji politički protivnici, ali to ne znači da su teroristi – ako je to bi orazlog, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog za takve reči, ali, hajde da sačekamo, možda oni imaju nešto više sem tvrdnje Seljimalja“, rekao je Vučić i dodao da će se crnogorske služb iznenaditi kako to srpske službe znaju, ali, kaže, znaju.

Dodao je da ni, inače interesantno, društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti.

Istakao da lično ne veruje u optužbe protiv Dikića, imajući u vidu druge obavestajne podatke do kojih smo mi dolazili i kojima raspolažemo, ali je spreman da se izvini i čestita crnogorskim službama ukoliko mu neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili.

„Da sačekamo šta će zvanično da kažu nadležni državni organi Crne Gore, naš je posao i moj da brinemo o građanima Srbije“, istakao je.

Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su uhapšeni preko advokata su tražili intervenciju države Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i ambasada Srbije je poslala svoje službenike da ih obiđe u pritvorskim jedinicama.

Podsetio je da je Srbija imala dobre odnose sa Crnom Gorom, da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i da će imati dobre odnose.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana