Vučić i Sultanoglu o povoljnijem preduzetničkom ambijentu

Objavljeno: 15.06.2016. 11:51 Izmenjeno: 16.06.2016. 11:57

Mandatar Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa pomoćnicom generalnog sekretara UN Ajše Čihan Sultanoglu i tom prilikom je postignut dogovor o zajedničkoj saradnji Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa pomoćnicom generalnog sekretara UN Ajše Čihan Sultanoglu i tom prilikom je postignut dogovor o zajedničkoj Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Premijer Vučić zahvalio je na pomoći koju je UNDP pružio tokom poplava 2014, koje Srbija ne bi mogla tom brzinom da prevaziđe krizu, kao i na pomoći oko izgradnje infrastrukturnih projekata.

Kancelarija UNDP-a u Srbiji imala je značajnu ulogu u mobilizaciji pomoći tokom poplava. Ukupna vrednost projekata koje je UNDP sproveo u Srbiji, u periodu od 2010. do 2015. godine, izvan pomoći koja je bila usmerena za sanaciju posledica poplava, iznosi preko 38 miliona dolara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Cilj UNDP-a je da pomogne razvoj Srbije i njeno napredovanje ka članstvu u EU. UNDP deluje u pravcu iskorenjivanja siromaštva i nezaposlenosti, poboljšanja energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kao i unapređenja rodne ravnopravnosti i položaja manjinskih grupa, istakla je Sultanoglu, koja je i pomoćnica administratora UNDP-a i direktorka Regionalnog biroa za Evropu i Zajednicu nezavisnih država.

Tokom sastanka postignut je dogovor o zajedničkoj saradnji Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Rad UNDP-a bio je posebno usmeren na sprovođenje Milenijumskih razvojnih ciljeva, koje je Srbija uz pomoć ove organizacije uspela da ostvari i to prepolovljavanjem siromaštva pre roka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana