Vučić: Srbija je užasnuta terorističkim napadom u Orlandu Tanjug

Objavljeno: 13.06.2016. 09:43 Izmenjeno: 13.06.2016. 13:55

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami povodom terorističkog napada u Oralndu. „

„Užasnula nas je i potresla vest o zločinačkom terorističkom napadu koji se dogodio u Orlandu u kojem su desetine nevinih ljudi izgubile živote, ili su ozbiljno ranjeni. U ime Vlade Republike Srbije i u lično ime, želim da vam prenesem izraze iskrenog saučešća“,navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

U telegramu američkom predsedniku, premijer Vučić poručuje da napad na bilo koju osobu, samo zbog identiteta, napad je na osnovne vrednosti koje nas definišu kao civilizovano društvo za koje se snažno zalažemo, a u kome nema mesta za mržnju prema bilo kome, a posebno ne prema pripadnicima manjinskih zajednica. „Srbija je u bolu i tuzi danas sa narodom Amerike i spremna je da pruži svoj doprinos u borbi protiv sveprisutnog terorizma i ekstremizma“, navodi se u telegramu i ističe: „U ime vlade i naroda Srbije, molim vas da prenesete izraze iskrenog saučešća porodicama, koje su izgubile svoje najbliže“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana