Vučić: Srbija je spremna za razgovore sa Prištinom i  za teška rešenja iako drugi nisu Studio B

Objavljeno: 26.09.2020. 18:15 Izmenjeno: 27.09.2020. 10:08

Predsednik Srbije kaže da nešto mora da se promeni u društvu u Prištini, da razumeju da samo kompromisno rešenje jeste rešenje i dodaje  da se neće dogoditi da neko izvrši pritisak na Srbiju da prizna samoproglasenu nezavisnost Kosovа

Vučić kaže da čak 60 odsto investicija za ceo Zapadni Balkan završi u Srbiji i ukazuje da su takvi ekonomski rezultati jedan od razloga što se u regionu vodi medijska kampanja protiv Srbije.

Ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine koja je trebalo da se održi 28. seprembra  neće biti jer je neko iz pregovaračkog tima u Briselu oboleo od korone.Iako nastavka razgovora za sada  nema,  to, porucuje predsednik Vucic ne menja činjenicu  da je Srbija spremna  za pregovore sa Prištinom  i nalaženje teških rešenja, što, kako ocenjuje, s drugom stranom i nije slučaj.

Za Vučića nisu iznenađenje transparenti zahvalnosti Donaldu Trampu koji su osvanuli na jezeru Gazivode, jer  kako objašnjava, Tramp je doneo novi vetar u razvoju odnosa Amerike i Srbije.

Povodom inicijative da se posmrti ostaci Mihajla Pupina jednog od najvećih srpskih i svetskih naučnika  iz SAD-a vrate u Srbiju predsednik kaže da bi to bilo veoma značajno za našu zemlju.

Govoreći uopšteno o odnosima naše zemlje sa SAD-om predsednik ocenjuje da su oni u usponu, a kako veruje u budućnosti će biti još bolji.

A da je Srbija postala povoljno i poozdano mesto za ulaganja govori i podataka da čak 60 odsto stranih direktinih investicija za ceo Zapadni Balkan završi u našoj zemlji. Upravo ti ekonomski rezultati jedan su od razloga, smatra šef države , što se u regionu vodi medijska kampanja protiv Srbije.

Predsednik ponavlja da Srbija želi mir u regionu i da poštuje sve. Nas jedino zanima da se poštuju prava srpskog naroda gde god on da živi kao što i mi poštujemo prava drugih naroda koji žive u Srbiji , zaključuje predsednik Aleksandar Vučić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana