Vučić: Srbija će zahtevati hitne mere koje bi garantovale sigurnost Srba na KiM

Objavljeno: 30.05.2023. 12:31 Izmenjeno: 31.05.2023. 10:38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da će Srbija, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, raditi na očuvanju mira i stabilnosti, zahtevajući hitno donošenje i sprovođenje mera koje bi garantovale sigurnost Srba na KiM, a što je preduslov za svaki dalji razgovor sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini. […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da će Srbija, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, raditi na očuvanju mira i stabilnosti, zahtevajući hitno donošenje i sprovođenje mera koje bi garantovale sigurnost Srba na KiM, a što je preduslov za svaki dalji razgovor sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini. Vučić je na Instagramu naveo da je Harčenka obavestio o eskalaciji nasilja i brutalnoj diskriminaciji Srba na KiM.

Tokom sastanka, Vučić je istakao da Srbija, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti i ponovio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje. Bocan-Harčenko je istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene. On je istakao da Rusija razume svu delikatnost situacije i da primećuje porast agresivnosti Prištine, koja može da ima ozbiljne posledice. „Moskva ima najozbiljniji pristup u praćenju razvoja situacije i shvatamo da ovakav razvoj događaja može da izazove ozbiljnu krizu, čak eksploziju u celom regionu“, rekao je Bocan-Harčenko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana