Vučić: Srbi na Kosovu neće biti gladni Tanjug

Objavljeno: 30.06.2019. 11:29 Izmenjeno: 01.07.2019. 08:56

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbi na Kosovu i Metohiji neće biti gladni i dodao da ima rešenja i kritikovao političare koji staju u odbranu Haradinaja i rade protiv svoje zemlje.

PREDSEDNISTVO / bk 

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbi na Kosovu i Metohiji neće biti gladni i dodao da ima rešsenja, te kritikovao političare koji staju u odbranu Haradinaja I rade protiv svoje zemlje.

Vučić je sinoć, u emisiji „Fokus“ TV O2, upitan da prokomentariše najavu da od ponedeljka prodavnice na severu Kosova neće raditi, i da li preti humanitarna katastrofa, rekao da ne zna da je to neko najavio.

„Načitao sam se i naslušao gluposti od naših političara koji staju u odbranu Ramuša Haradinaja time što govore da humanitarna katastrofa odgovara Beogradu. Sve da smo takvi geniji, što nas odajete pred međunarodnom zajednicom ako je tako? Što radite protiv svoje zemlje? To govori o njihovim namerama. Što stajete u albansku stranu?“, upitao je on.

Vučić je objasnio da je ono što se dešava na Kosovu vezano za pucanje na kombi koji je išao alternativnim putem, I upitao ko će sada da prevozi robu da prihvati da se puca na njega.

„Što da izgubite glavu da biste nekom dopremili robu? Ne može drugačije da se dopremi, jer postoji taksa od 100 odsto. Da damo šećer i ulje, hleb za koji će se platiti dupla cena, a da to ide u kasu Prištine? Postoje rešenja. Snalazićemo se, ali neću o tome da pričam. Svakako naš narod neće ostati gladan“, podvukao je on.

Ponovio je da neki rade protiv svoje države time što vide najprljaviju kampanju protiv sopstvenog naroda na severu Kosova.

„Znam odakle to ide. Znam šta rade pojedine strane zemlje, kako agenture zahtevaju, zašto im je važno da se razbije sever. Oni sever osećaju kao rak ranu nezavisnom Kosovu i rade sve to preko domaćih političara I medija“, objasnio je on.

Narod je na KiM, prema njegovim rečima, većim delom jedinstven, jer je prošao sito i rešeto:

„Odlično sve razume. Nije naš narod Marko Jakšić i Rada Trajković….“.

Vučić je ukazao da Albanci planiraju da ojačaju svoju vladavinu na severu silom.

„Vide da na severu imaju ozbiljan otpor. Po svaku cenu hoće da slome taj otpor i zato koriste srpske političare“, konstatovao je on.

Kaže da je mislio da je igrarija kada je Haradinaj najavio da će ga srušiti na ulici u Beogradu, dodajući da ni danas ne vidi direktnu korelaciju, ali da je dobro razumeo, jer je video neke politicare koji dobro žive pod okriljem Haradinaja.

„Kada sam video sve to I kako pojedine strane agenture kako insistiraju na razaranju severa počeli smo da se štitimo, I branimo, gledamo da ukažemo šta se dešava. Ljudi ne moraju da brinu, neće biti gladni, ali da li mislite da je prijatno da pucaju iz automatskog oružja na kombi kada prevozite hranu?“, kazao je Vučić.

Vučić o poplavama:Da li za sve neko mora da bude kriv?

Da li u našoj zemlji neko za sve mora da bude kriv, zapitao je  predsednik Aleksandar Vučić u odgovor na pitanje ko je kriv za nedavne poplave u Beogradu i istakao da samo u Srbiji na nesreći neko pokušava da prikuplja poene.

„Je l“ u našoj zemlji za sve neko mora da bude kriv. Ako padne kiša ispred i pokvasite odelo, je l“ neko kriv? Ja ne razumem to. Za šta – ko je kriv“, upitao je Vučić gostujući na TV O2.

U emisiji su emitovane kritike opozicije zbog poplava, ali i snimci iz nekoliko delova grada kada su obilne padavine 2008, 2010. i 2013. godine pravile iste probleme kao i tokom nedavnih velikih padavina u više navrata.

Vučić je rekao da je njegov odgovor, za razliku od njegovih prethodnika, bio da ode među ljude, da im se pomogne u čišćenju kanala, ispumpavanju vode, pa i da čuje teške i ružne reci, što, kaze, prethodna vlast nikada nije htela da uradi.

„Moj odgovor je – izgradićemo kanalizaciju, potpisujemo ugovor i idemo u izgradnju. A, narod neka proceni šta je odgovoran i ozbiljan odgovor“, rekao je predsednik.

On se osvrunuo i na radove u Beogradu, rekavši da je to sve čini da bi grad bio lepši, da bi uzimali jos više novca od tursta – Kineza, Turaka, iz regiona.

Podsetio je da su i Velike stepenice na Kalemegdanu, kod amabsade Francuske rekonsturisane.

„Od ruine koju su nam ostavili napravili smo prelepe stepenice a od njihovih laži građanima nismo mogi ništa da objasimo“, rekao je Vučić i dodao da će saobraćaj oko Trga republike biti u funkciji 1. septembra a da će radovi oko trga biti nastavljeni.

Odbacio je primedbe opozicije da se novi investicioni plan koristi u predizborne svrhe, ističući da on nikada nije davao „lepa“ predizborna obećanja.

„Pobeđivao sam iako nisam lagao, već govorio istinu, obećavao reforme i težak rad, imao sam plan“, rekao je Vučić.

On je istakao i da se poverenje stiče radom.

„Oni su lažima pokusavali da pobede, ja se bavim ozbiljnim radom i planovima. Ne mogu da pobedim Ðilasa i Obradovica, pa ću da izmisljam 10 milijardi…“, rekao je Vucicć dodajući da na taj način govore oni koji polaze od sebe.

On je istakao i da živi za ovaj investicioni plan, da ima suficita u budžetu, da vidi kakvo je stanje u drzavnoj kasi, da imamo domaćinsku drzavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana