Vučić: Sledeće sedmice razgovori o vladi Studio B, Tanjug

Objavljeno: 24.05.2016. 13:35 Izmenjeno: 25.05.2016. 12:15

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će SNS početkom sledeće sedmice uputiti poziv svima koji su otvoreni za razgovor o budućnosti Srbije, što ne znači da će sa svima praviti koaliciju.

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će SNS početkom sledeće sedmice uputiti poziv svima koji su otvoreni za razgovor o budućnosti Srbije, što ne znači da će sa svima praviti koaliciju.

„Ako nekoga budete videli u razgovorima, to ne znači da će biti deo vlade, nego da smo spremni da razgovaramo o važnim problemima, u društvu, većoj međusobnoj toleranciji, o tome šta možemo da uradimo u narednom periodu“, rekao je Vučić na konferencij za novinare.

On je rekao da želi da napravi tim od ljudi koji neće praviti nikakve kalkulacije, ni političke ni partijske, već koji su spremni da predano rešavaju probleme u Srbiji.

Premijer je zahvalio građanima Srbije na ogromnom poverenju koje su pružili listi okupljenoj oko SNS na prethodnim izborima i istakao da je ponosan što je drugi put dobio mandat za formiranje Vlade Srbije.

 

U martu rekordna spoljnotrgovinska razmena

Vučić je istakao da je vrednost spoljnotrgovinske razmene Srbije u martu dostigla čak 2,716 milijardi, čime je prvi put premašena najveća mesečna vrednost iz 2008. godine, pre krize, kada je iznosila 2,3 milijarde evra.

Srbija se, primetio je Vučić, ranije loše i neodgovorno ponašala prema budućnosti, a danas smo prvi put došli do 2,7 milijardi evra, „a na radost svakog od nas“.

„To je velika i važna vest za našu zemlju“, poručio je Vučić u Vladi Srbije i istakao da bi posebu pažnju trebalo posvetiti infrastrukturi.

„Autoputeve ćemo da završimo i ponosićemo se time da smo za kratko vreme radili jednako ili više nego u post brozovo vreme“, rekao je on. Vučić je dodao i da se dinamika industrijske proizvodnje uklapa u prethodnu „fleš procenu“.

On je objasnio da je rast industrijske proizvodnje, prema poslednjim podacima 10, 5 odsto, rast izvoza je 11,2 odsto, uz istovremeno usporavanje uvoza.

 

Očekujemo otvaranje poglavlja 23 i 24 u junu

Vučić je izjavio da očekuje da poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU, koja se odnose na pravosuđe i osnovna prava, budu otvorena u junu.

„To bi bio važan signal za Srbiju, posle toga ostaje pred nama mnogo posla“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare. Nije komentarisao opotimističnu prognozu Hrvatske da se stvari kreću u dobrom pravcu, kad je reč o blokadi te zemlje.

Istakao je da je Srbija uradila sve što je do nje. On je naveo da će buduća vlada raditi na ozbiljnim reformama pravnog sistema i vladavini prava.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana