Vučić sa Krivokapićem: Odnosi od suštinskog značaja Studio B , Tanjug

Objavljeno: 03.11.2021. 10:03 Izmenjeno: 04.11.2021. 09:43

Za Srbiju su odnosi sa Crnom Gorom, kao i sa svim susedima, od suštinskog značaja, poručio predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem.

„Za Srbiju su odnosi sa Crnom Gorom, kao i sa svim susedima, od suštinskog značaja. Postoji obostran interes za revitalizaciju infrastrukture koja nas povezuje, a posebnu važnost pridajemo razvoju ekonomskih odnosa“, napisao je Vučić na instagram profilu „budućnostsrbije“, uz fotografije sa sastanka.

Predsednik Srbije je Krivokapića dočekao ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

„Poželeo sam dobrodošlicu predsedniku Vlade Republike Crne Gore Zdravku Krivokapiću“, naveo je Vučić na zvaničnom instagramu „Buducnnostsrbije“ uz fotografije susreta. 

Dijalog preduslov za razumevanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je u razgovoru sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem istakao da intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za stvaranje klime boljeg razumevanja i lakšeg prevazilaženja eventualnih razlika između dve zemlje.

On je dodao i da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik je posebno naglasio da su dobri odnosi između Srbije i Crne Gore od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.

„Verujem da delimo mišljenje da do stabilizacije odnosa i njihovog sveukupnog unapređenja može doći ukoliko postoji volja i spremnost za to sa obe strane, uz uzajamno uvažavanje i sagledavanje zajedničkih potreba i interesa“, rekao je Vučić.

Premijer Crne Gore je izrazio spremnost da se odnosi između dve države unaprede u svim aspektima od obostranog interesa i dodao da „Crna Gora pozdravlja strategiju odmerenih koraka za obostrano korisne odnose dve zemlje“.

Govoreći o evrointegracijama, predsednik Vučić je istakao da Srbija snažno podržava sve zemlje regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, te da je u tom smislu uzajamna podrška od izuzetnog značaja.

Sagovornici su se takođe saglasili da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dve zemlje, pri čemu su istakli da je od velikog značaja izgradnja putne i železničke infrastrukture, kao i dalji rad na energetskim projektima, te zajednički nastup na trećim tržištima. Vučić i Krivokapić su u tom smislu posebno istakli strateški značaj izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran i modernizaciju pruge Beograd-Bar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana