Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu tanjug

Objavljeno: 26.06.2024. 11:16 Izmenjeno: 27.06.2024. 16:53

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom. Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje će učestvovati u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije. Predsednik Srbije sastaće se kasnije danas sa predsednikom […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom. Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje će učestvovati u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije. Predsednik Srbije sastaće se kasnije danas sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Veoma dobar i konstruktivan razgovor sa generalnim direktorom Direktorata @EU_near Gertom Janom Kopmanom o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.

Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende, kao i primeni plana rasta EU za Zapadni Balkan, a sve u cilju približavanja jedinstvenom tržištu EU.

Osvrnuli smo se i na veoma važne teme zelenih koridora i svih drugih tema od značaja za Srbiju i region. Napisao je Predsednik na Instagramu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana