Vučić sa predstavnicima kineske agencije Studio B

Objavljeno: 17.06.2019. 13:17 Izmenjeno: 18.06.2019. 08:55

Inicijativa Pojas i put doprineće razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica, rekao predsednik Vučić tokom sastanka sa delegacijom Kineske agencije za razvoj međunarodne saradnje, još jednom izrazivši zahvalnost kineskom predsedniku Si Đinpingu što je Srbija deo ove inicijative.

foto Tanjug

Predsednik Vučić sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj međunarodne saradnje o mogućnostima donatorske pomoći agencije. Predstavnici Kineske agencije ponudili donacije za razvoj zdravstva, prosvete, industrije i infrastrukture.

Vučić očekuje da će poseta predstavnika kineske agencije CIDCA Srbiji rezultirati uspešnom saradnjom, što će doprineti ekonomskom razvoju, održivom privrednom rastu i sigurnoj investicionoj klimi u Srbiji.

Predstavnici Kineske agencije, koja je osnovana prošle godine kao posebna agencija za pružanje međunarodne pomoći, ukazali su na brojne mogućnosti saradnje i ponudili donatorsku pomoć za razvoj u oblasti zdravstva, prosvete, industrije i infrastrukture. Posebnu pažnju posvetili su oblasti vanrednih situacija u slučaju elementarnih nepogoda, kao i oblasti carine, ponudivši pomoć u vidu opreme i obuke zaposlenih.

Projekti Kineske agencije obuhvatili bi i pomoć u oblasti ljudskih resursa, kao i u oblasti  zaštite životne sredine.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali i o projektima od značaja za međunarodnu saradnju, poput inicijative Pojas i put, posebno naglasivši značaj projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

Predsednik Vučić je istakao da će Pojas i put doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica, još jednom izrazivši zahvalnost kineskom predsedniku Si Đinpingu što je Srbija deo ove inicijative.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana