Vučić sa potpredsednikom EBRD o javnim preduzećima i RTB Bor

Objavljeno: 15.03.2016. 11:36 Izmenjeno: 15.03.2016. 11:36

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio je u razgovoru sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Filom Benetom podršku te finansijske institucije u restruktiranju RTB Bor i drugih javnih preduzeća.

Benet je potvrdio posvećenost EBRD saradnji sa Srbijom u višše sektora. Premijer Vučić je, kako je saopššteno iz vlade, istakao važnu ulogu koju EBRD ima u tekućem procesu reformi i razvoju privrede Srbije.

Fil Benet je istakao posvećenost EBRD za razvoj saradnje sa Republikom Srbijom u više različitih sektora i naglasio da je Srbija na pravom putu ekonomskih reformi. Srpski premijer je ponovio da je jedan od najvažnijih strateških projekata naše zemlje restruktuiranje i revitalizacija RTB Bor i zatražio podršku EBRD u tom procesu.

Tema razgovora bila je i saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u pronalaženju strateškog partnera za Telekom, restruktuiranje dugova Srbijagasa i pružanje pomoći u završetku procesa restruktuiranja Železnica Srbije i Elektroprivrede Srbije. Izražena je namera investiranja EBRD u sektor obnovljivih izvora energije, kao što su vetroparkovi. Posebno se govorilo o zajedničkom programu Vlade Republike Srbije i EBRD za podršku malim i srednjim preduzećima i razvoju preduzetništva kroz izuzetno povoljne kreditne linije, koje bi bile plasirane putem poslovnih banaka u našoj zemlji.

Tokom sastanka, razmatrano je i više projekata grada Beograda, među kojima je i izgradnja nove autobuske stanice, postavljanje javne rasvete i rešavanje problema uklanjanja otpada. Fil Benet je pohvalio rad gradske uprave i njihovu posvećenost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana