Vučić sa Pičom o situaciji u regionu Tanjug

Objavljeno: 08.02.2022. 11:27 Izmenjeno: 15.02.2022. 09:59

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se  u Beogradu sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom

foto Tanjug

 

„Razgovarali smo o situaciji u regionu i budućoj saradnji s ciljem izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu“, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa sastanka.

Pič je istakao i da njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.

U tom kontekstu, predsednik je izrazio očekivanje da će Pič, sa svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu, dati pun doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga.

Vučić i Piš razgovarali su i o situaciji u regionu, kao i o budućoj saradnji u cilju izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za održivi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Vučić je istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja, navodi se u saopštenju.

On je rekao da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative „Otvoreni Balkan“ koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana