Vučić sa ministrom ekonomije Azerbejdžana o saradnji dve zemlje Studio B, Tanjug

Objavljeno: 07.11.2016. 13:07 Izmenjeno: 08.11.2016. 14:33

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom ekonomije Azerbejdžana Sahinom Mustafajevim o saradnji dve zemlje na realizaciji infrastrukturnih projekata.

 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vučić je u razgovoru sa Mustafajevim, koji je i kopredsedavajući Međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Azerbejdžana i Srbije, istakao da su se Azerbejdžan i kompanija “Azvirt” u izgradnji auto-puta Ljig-Preljina pokazali kao pouzdan partner, na čemu im je Srbija zahvalna. „Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima u Srbiji i regionu. Ovaj projekat će biti važna referenca jer je Azvirt tešku deonicu, kakva je Ljig-Preljina, uradio veoma kvalitetno i pored problema sa domaćim podizvođačima“, rekao je Vučić.

U saopštenju se ističe da je tokom razgovora istaknuto da su dobri politički odnosi bili preduslov za uspešnu saradnju u oblasti ekonomije, uz uverenje da će se saradnja s “Azvirtom” nastaviti, s obzirom na to da Srbiju u narednom periodu očekuje realizacija novih velikih infrastrukturnih projekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana