Vučić sa Mekalisterom i članovima Bundestaga Studio B

Objavljeno: 03.10.2016. 15:50 Izmenjeno: 04.10.2016. 13:01

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom i članovima Bundestaga iz redova CDU/CSU.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom i članovima Bundestaga iz redova CDU/ CSU, sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i problemima u pregovorima sa Prištinom

Vučić je poslanike Bundestaga i Mekalistera obavestio o napretku u ekonomskim reformama Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je istakao da će Srbija učiniti sve da održi najbolje odnose sa zemljama regiona, jer je politička stabilnost osnovni uslov ekonomskog prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je ujedno čestitao članovima Bundestaga Dan ujedinjenja Nemačke.

Mekalister: Nemačka poštuje doprinos Srbije stabilnosti

Izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister je rekao da je politika regionalne stabilnosti veoma važna i da Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba stabilnosti. On je naglasio da situacija u regionu nije jednostavna i izrazio nadu da će sve zemlje regiona ići putem dobrosusedskih odnosa.

Članovi Bundestaga iz redova CDU/ CSU pozdravili su evropski put Srbije i ekonomske reforme koje je Vlada Srbije sprovela u poslednje dve godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana