Vučić sa kongresmenom SAD Majklom Tarnerom tanjug

Objavljeno: 31.08.2022. 11:06 Izmenjeno: 01.09.2022. 11:28

„Zahvalio sam kongresmenu Majklu Tarneru na zalaganju da se jačanje odnosa između Srbije i SAD nastavi na temeljima pozitivnog istorijskog nasleđa.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Tarnerom.

„Zahvalio sam kongresmenu Majklu Tarneru na zalaganju da se jačanje odnosa između Srbije i SAD nastavi na temeljima pozitivnog istorijskog nasleđa, ali i na snažnom ekonomskom zamahu naše zemlje, koja želi da zajednički radimo na projektima od obostranog interesa i da pređemo u višu fazu partnerske saradnje“, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Vucic :Srbija ulaže napore za održiv dogovor sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa kongresmenom SAD Majklom Tarnerom istakao da Srbija ulaže ogroman napor u dijalog uz posredovanje EU, kao jedini pravi put za postizanje održivog dogovora sa Prištinom i rešavanje kriznih situacija izazvanih jednostranim potezima tamošnjih vlasti.

On je naglasio da je to u skladu sa politikom mira i stabilnosti u regionu, koju Srbija vodi, čemu doprinos daje i kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma i integriteta Bosne i Hercegovine, uključujući i integritet Republike Srpske u okviru BiH, saopštila je pres služba predsednika.

Tarner je rekao da veoma ceni liderstvo predsednika Vučića i njegovu ulogu u održavanju mira i stabilnosti u regionu, kao i to da je impresioniran ekonomskim rezultatima Srbije.

On je konstatovao da je svaki put kad dođe u Srbiju vidljivo veće približavanje naše zemlje Evropskoj uniji. Takođe je pohvalio Otvoreni Balkan kao važnu inicijativu za regionalnu saradnju.

Vučić je istakao i da je Srbija posvećena što sadržajnijoj saradnji sa američkom administracijom, te da je unapređenje odnosa Srbije i SAD od najvećeg značaja, posebno u oblasti ekonomije. Takođe, konstatovao je da je robna razmena između dveju zemalja na rekordnom nivou i da će prvi put da pređe 1,2 milijarde dolara.

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu Srbije ka punopravnom članstvu u EU, na kome vredno radimo uz neophodne reforme.

Vučić i Tarner su konstatovali da saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja daje snažan podsticaj sveukupnim odnosima Srbije i SAD.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana