Vučić sa delegacijom SUBNOR-A tanjug, studio b

Objavljeno: 20.10.2022. 13:22 Izmenjeno: 23.10.2022. 12:46

Sastanku su prisustvovali i bivši borci Ljubiša Antonijević i Dragoslav Dimitrijević, koji su učestvovali u oslobođenju Beograda.

foto tanjug

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se , povodom Dana oslobođenja Beograda, sa delegacijom SUBNOR-a, sa kojima je razgovarao o predstojećoj Evropskoj konferenciji antifašista čiji je SUBNOR domaćin.

Tokom sastanka, predstavnici SUBNOR-a su uručili predsedniku Vučiću medalju borca, dodeljenu u julu 2021. godine, i tom prilikom istakli da je upravo predsednik Vučić dolaskom na vlast uveo promene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobedničkoj tradiciji srpskog naroda.

„Uz Vašu podršku, ove godine prvi put SUBNOR Srbije je domaćin Evropske konferencije antifašista. Ne samo da ste vratili dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava, nego ste vratili dostojanstvo i borcima protiv NATO agresije, slaveći i obeležavajući herojska dela boraca sa Paštrika i Košara, kao i svih ostalih učesnika u borbi protiv NATO agresije. Zato Vam iskreno odajemo priznanje i uručujemo Medalju borca na ogrlici kao istinskom borcu za očuvanje integriteta, suvereniteta, mira i stabilnosti u Srbiji i regionu“, naveli su predstavnici SUBNOR-a uručivši medalju predsedniku Vučiću.

Tom prilikom, predsednik Vučić je zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na uručenom priznanju i istakao da srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad, te da današnja jaka i slobodarska Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana