Vučić: Sa delegacijom Senata Francuske o dijalogu BG i PR, širenju saradnje… tanjug

Objavljeno: 05.04.2023. 12:53 Izmenjeno: 08.04.2023. 10:33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je sa delegacijom Senata Francuske, sa kojom se danas sastao u Palati Srbija, razgovarao o svim važnim pitanjima, od situacije u regionu i dijaloga Beograda i Prištine, do jačanja političkog dijaloga i širenja bilateralne i ekonomske saradnje, pogotovo u sferi novih velikih investicija. Vučić je na Instagram nalogu […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je sa delegacijom Senata Francuske, sa kojom se danas sastao u Palati Srbija, razgovarao o svim važnim pitanjima, od situacije u regionu i dijaloga Beograda i Prištine, do jačanja političkog dijaloga i širenja bilateralne i ekonomske saradnje, pogotovo u sferi novih velikih investicija. Vučić je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ naglasio da je uloga Francuske u regionu od izuzetnog značaja, ne samo u tradicionalnom i istorijskom kontekstu, već i u smislu napora da se Zapadnom Balkanu da novi zamah na putu evrointegracija. „Zahvalan sam na podršci Francuske u naporima koje naša zemlja ulaže u regionalno povezivanje, očuvanje stabilnosti i konstruktivnu saradnju na putu ka EU“, poručio je Vučić.

„Srbija je ponosna na strateško partnerstvo sa Francuskom i na postignute rezultate u domenu ekonomske saradnje“, rekao je predsednik Vučić i istakao važnost ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu.

Govoreći o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, predsednik Vučić je istakao da, kao i uvek do sada, ozbiljno i odgovorno pristupamo procesu, što smo i juče pokazali u Briselu usaglašavanjem Deklaracije o nestalim osobama, kao i  konkretnim dogovorom o koracima za formiranje Zajednice srpskih opština.

Govoreći o evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci, kao i na inicijativi predsednika Makrona o uspostavljanju Evropske političke zajednice, kao načina da zemlje, koje još nisu članice EU, izraze svoje mišljenje i stavove.

Članovi francuske delegacije su istakli da je njihova poseta izraz kontinuiranog interesa Francuske za Srbiju i Zapadni Balkan, kao jedan od prioriteta rada njihovog Odbora. Ovom prilikom su naglasili opredeljenje za jačanje bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana