Vučić sa delegacijom Francuske razvojne agencije Tanjug

Objavljeno: 17.12.2021. 11:50 Izmenjeno: 18.12.2021. 12:57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Francuske razvojne agencije (AFD)

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je  sa delegacijom Francuske razvojne agencije (AFD) o strateškom partnerstvu i saradnji između dve zemlje, kao i o projektima na kojima će Srbija i Francuska blisko sarađivati u predstojećem periodu.

Vučić je ocenio da su odnosi između Srbije i Francuske podignuti na nivo strateške saradnje, posebno imajući u vidu lično zalaganje predsednika Makrona i prijateljske odnose koji su regulisani uspešnom saradnjom u svim oblastima, koja je još jednom potvrđena kada su 26. novembra 2020. godine u Beogradu Vlada Srbije i Vlada Francuske potpisale Sporazum u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, gde je Francuska razvojna agencija implementator finansijske podrške za njihovu realizaciju.

Sagovornici su se saglasili da je dalji razvoj i dodatno jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje jedan od prioriteta i u budućnosti, te je u tom kontekstu jedna od tema ovog sastanka bila i realizacija Projekta za regionalne deponije koji se odnosi na Program čvrstog otpada u Srbiji, a čija je ukupna vrednost 150 miliona evra i koji će biti kofinansiran u odnosu 50:50 između Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj.

Predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj agenciji na podršci, s obzirom da je pored prioritetnih oblika saradnje kao što su kapitalni infrastrukturni projekti i projekti u oblasti energetike, saradnja sada proširena i na druge delatnosti od javnog interesa, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana