Vučić i Čen Bo o fabrici za proizvodnju vakcina, infrastrukturi Studio B

Objavljeno: 16.03.2021. 08:59 Izmenjeno: 17.03.2021. 09:21

Predsednik Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo razgovarali o nastavku vakcinacije i novoj fabrici u kojoj će se u našoj zemlji proizvoditi vakcina kineskog Sinofarma. Ocenjeno da bi time naša zemlja dugoročno i strateški obezbedila redovno snabdevanje vakcinama i zaštitu zdravlja stanovništva Srbije, kao i zemalja regiona.

Vučić je ponovio zahvalnost prijateljskoj Kini i predsedniku Si Đinpingu na ogromnoj solidarnosti i pomoći tokom pandemije KOVID-19, zahvaljujući kojoj su građani Srbije među prvima u svetu dobili kvalitetnu zaštitu od ove opasne bolesti. Takođe je još jednom potvrdio izuzetno poverenje građana naše zemlje u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i njene stručnjake.

U tom kontekstu, sagovornici su posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje nove fabrike koja bi u Srbiji proizvodila vakcine kineske kompanije „Sinofarm“, čime bi naša zemlja dugoročno i strateški obezbedila redovno snabdevanje vakcinama i zaštitu zdravlja stanovništva Srbije, kao i zemalja regiona.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da će ova fabrika biti izgrađena u skladu sa najvišim svetskim standardima u oblasti tehnologije za proizvodnju vakcina, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje i na ovom planu mogu da budu konkurentne na izuzetno zahtevnom svetskom tržištu.

Predsednik Vučić i ambasadorka Kine su razgovarali i o napretku radova na infrastrukturnim projektima u Srbiji na kojima rade kineske kompanije. Konstatovano je da projekti prate predviđenu dinamiku, a da će do kraja godine biće završena dva ključna infrastrukturna projekta – auto-put Preljina-Požega i brza pruga Beograd-Novi Sad za brzine do 200 km na sat.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećoj poseti ministra odbrane Narodne Republike Kine, koja će biti posvećena razgovorima o daljem unapređenju bilateralnih odnosa u ovoj oblasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana