Vučić sa ambasadorom Hrvatske o razvoju i jačanju saradnje

Objavljeno: 14.10.2020. 11:17 Izmenjeno: 15.10.2020. 12:22

Odnosi Srbije i Hrvatske od značaja su za ceo region, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske Hidajetom Biščevićem, sa kojim je razgovarao o razvoju infrastrukturnih projekata, posebno železničke pruge između Beograda i Zagreba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Hrvatske Hidajeta Biščevića, sa kojim je razgovarao o potrebi da se dve zemlje posvete razvoju dobrosusedskih odnosa i jačanju saradnje, jer su odnosi Srbije i Hrvatske od značaja za ceo region.

Predsednik Vučić i ambasador Biščević potvrdili su spremnost obeju strana za razvoj infrastrukturnih projekata, posebno železničke pruge između Beograda i Zagreba, kao i za rad na boljem iskorišćavanju plovnosti Dunava, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro omogućiti obnovu političkog dijaloga, kao i rad mešovitih komisija u različitim oblastima saradnje.

Vučić je istakao značaj rada Komisije za pitanja nestalih lica, jer je to, pre svega, civilizacijsko i humanitarno pitanje.

Ambasador Biščević je predsedniku Vučiću preneo zahvalnost premijera Andreja Plenkovića za lično angažovanje oko obnove Kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i njenog ustupanja na korišćenje hrvatskoj zajednici.

Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano, kao i da će nastaviti da unapređuje položaj ovdašnje hrvatske zajednice, sa kojom želimo da živimo u slozi.

On je takođe rekao da će nastaviti da se zalaže za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj, kao što se i hrvatske vlasti zalažu za položaj Hrvata u Srbiji.

Vučić je rekao da očekuje da u budućnosti, kroz međusobno uvažavanje, budu prevaziđene prepreke nastale iz različitog shvatanja prošlosti, kako bi politika mira i saradnje donela obostranu korist građanima Srbije i Hrvatske, posebno na ekonomskom planu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana