Vučić sa ambasadorom Belorusije Studio B

Objavljeno: 15.06.2020. 09:07 Izmenjeno: 16.06.2020. 14:30

Predsednik Aleksandar Vučić primio je  ambasadora Belorusije Valerija Briljova, sa kojim se saglasio da se svi oblici saradnje dveju zemalja uspešno razvijaju, zahvaljujući i intenzivnijem političkom dijalogu na najvišem nivou.

Vučić je rekao da je jak impuls razvoju srpsko-beloruskih veza dala prošlogodišnja zvanična poseta predsednika Lukašenka, doslednog i pouzdanog prijatelja naše zemlje.

On je naglasio da se to prijateljstvo posebno manifestuje snažnom podrškom Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Zamolio je ambasadora da uputi pozdrave predsedniku Lukašenku.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je, posle epidemije korona virusa, najvažnije usmeriti aktivnosti na društveni i ekonomski oporavak.

Vučić je izrazio spremnost da, ukoliko je potrebno i u okviru postojećih mogućnosti, Srbija uputi medicinsku pomoć Belorusiji.

Vučić i Briljov su razgovarali o konkretnim koracima za jačanje ekonomske saradnje, a ambasador je izneo nekoliko predloga za saradnju srpskih i beloruskih kompanija, kao i za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, što bi uvećalo spoljnotrgovinsku razmenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana