Vučić sa ambasadorkom o poseti predsednika Izraela Tanjug

Objavljeno: 23.07.2018. 14:00 Izmenjeno: 24.07.2018. 07:40

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Države Izrael Alonu Fišer Kam, sa kojom je razgovarao o predstojećoj poseti predsednika Ruvena Rivlina.

foto Tanjug

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog posete predsednika Rivlina, prve posete jednog izraelskog predsednika našoj zemlji.

On je rekao da će to biti prilika da unapredimo politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu.

Ona je prenela zahvalnost za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za počast koja će biti odata Teodoru Herclu, otvaranjem ulice sa njegovim imenom u Zemunu.

Dvoje sagovornika su zaključili da bi formiranje Mešovite komisije za saradnju Srbije i Izraela bilo od najvećeg značaja za razvoj odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić i ambasadorka Fišer Kam su razmotrili nekoliko ideja za konkretne zajedničke projekte, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana