Vučić sa Alijevom o toku briselskog dijaloga i Samitu u Bakuu tanjug

Objavljeno: 01.03.2023. 11:02 Izmenjeno: 03.03.2023. 11:53

Među temama razgovora bila je i konkretizacija planova u domenu energetike, ali i u drugim oblastima od interesa za obe strane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom koga je obavestio o toku dijaloga u Briselu, kao i o neophodnim dodatnim konsultacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Srbije. Kako je naveo, zbog toga je sprečen da učestvuje na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu i istakao da će našu zemlju da predstavlja ministar spoljnih poslova. Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci. Predsednik Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo, koje beleži snažan uspon zahvaljujući odličnim ličnim odnosima dvojice predsednika i stoga izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana. Među temama razgovora bila je i konkretizacija planova u domenu energetike, ali i u drugim oblastima od interesa za obe strane.

Vučić je naveo da će Srbiju na samitu da predstavlja ministar spoljnih poslova, objavljeno je na instagram nalogu buducnostrsbijeav. Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci. Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo, koje beleži snažan uspon zahvaljujući odličnim ličnim odnosima dvojice predsednika i stoga izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana