Vučić i Fabrici o infrastrukturnim projektima u Srbiji Studio B

Objavljeno: 25.03.2021. 08:05 Izmenjeno: 26.03.2021. 08:29

O projektima iz oblasti putne, železničke i gasne infrastrukture, koje će finansirati Evropska unija, razgovarali predsednik Vučić i ambasador Fabrici.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadorom Semom Fabricijem, u pratnji šefa predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Alesandra Bragoncija, sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Predsednik Vučić i ambasador Fabrici razgovarali su o projektima iz oblasti putne, železničke i gasne infrastrukture, koje će finansirati Evropska unija uz podršku Evropske investicione banke.

Dva sagovornika su pozitivno ocenila dosadašnje rezultate u oblasti transportne i gasne infrastrukture. Posebno su razmatrali raspisivanje tendera za izvođenje radova na prvoj deonici Auto-puta mira (Niš-Pločnik), čija izgradnja se očekuje početkom leta, kao i izbor izvođača radova za gasni interkonektor Srbija – Bugarska do septembra.

Dvojica sagovornika posebno su istakli značaj izgradnje strateškog pružnog pravca Beograd – Niš – Preševo, produžetka Transevropske transportne mreže (TEN-T).

Ambasador Fabrici je podsetio da je Ekonomsko-investicionim planom za Zapadni Balkan Evropska unija obezbedila devet milijardi evra bespovratnih sredstava za region Zapadnog Balkana za prioritetne investicione projekte u ključnim oblastima transporta, energetike i zelene i digitalne tranzicije, kojima će se stvoriti održiv rast i nova radna mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana