Vučić s ansamblom Aleksandrov: Ne damo prekrajanje istorije Tanjug

Objavljeno: 23.06.2018. 14:13 Izmenjeno: 24.06.2018. 14:57

Spektakl na platou ispred Hrama Svetog Save – besplatan koncert čuvenog ansambla Crvene armije „Aleksandrov“ večeras u 20:30. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je članove ansambla i poručio da Srbija neće dozvoliti prekrajanje istorije, u kojoj bi postalo svejedno ko je bio na kojoj strani.

 

foto Tanjug

„Nećemo dozvoliti prekrajanje istorije u kojem će oni u regionu, koji su bili na strani fašista u Drugom svetskom ratu i na strani osvajača u Prvom, da nam drže pridike i predavanja o slobodi i drugačijem pogledu na prošlost“, rekao je srpski predsednik obraćajući se članovima ruskog ansambla, koji će večeras prirediti koncert u Beogradu.

To je, istakao je Vučić, važno zato što slobodu moramo da čuvamo u budućnosti, jer, kaže, „više i važnije vrednosti od slobode i nezavisnosti za nas građane Srbije nema i neće postojati“.

Vučić je ruskom ansamblu poželeo ugodan boravak u Beogradu i poželeo da brzo ponovo dođu.

„Mi očekujemo vašeg predsednika pre kraja godine. Slavimo pobedu u Prvom svetskom ratu, za razliku od drugih, koji uvek slave neka primirja. MI slavimo pobedu, jer smo bili na pravoj, slobodarskoj strani, u Prvom, kao i u Drugom svetskom ratu“, rekao je i dodao da je od Rusa naučio da moramo da se ponosimo svojim otadžbinskim ratom, slobodarskom tradicijom.

„Bili smo na pravoj strani i u Drugom svetskom ratu i pobedili, i uz vašu pdoršku. Slavićemo pobedu i u Prvom i Drugom svetskom ratu i što smo umeli da očuvamo do danas slobodu i nezavisnost“, podvukao je on.

Vučić se zahvalio ruskom ansamblu, koji nastupa večeras ispred hrama Svetog Save, što su ponovo došli u Srbiju i što nikada Rusi ne zaboravljaju Srbiju i poštuju Srbiju, koliko i mi poštujemo Rusiju

„Naše prijateljske veze, kao što vidite, bez obzira na težinu spoljnopolitickcih prilika, niko ne može da uništi. Mi smo ponosni na to što se ponašamo kao nezavisna zemlja, koja drži do svog dostojanstva, ponosa svojih građana i koja poštuje ruski narod i državu“, kazao je on.

Vučić je naglasio da, i u ponekad teškim trenucima, i ne lakim uslovima, nikada Srbija nije zabila nož u leđa ruskim priajteljima.

Istovremeno se zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ruskoj Federaciji na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, jer ni to nije uvek lako.

„U ovim teškim vremenima nadam se da ćemo uspostavljati još bolju i bližu saradnju u sferi kulture, ali ne samo kulture…Da ćemo, rekao bih, umeti da razvijamo naše duhovne veze, koji su uvek suština svakog dubokog odnosa“, naglasio je Vučić.

Ukazao je da će Srbima uvek ostati u teškom sećanju strašna tragedija 64 poginulih članova ruskog ansambla iznad Sočija, ali i da ćemo uvek sa velikom radošću i srećom dočekivati taj ansambl.

„Siguran sam da će i pored nešto hladnijeg vremena ogroman broj ljudi biti ispred hrama Svetog Save, da sluša one koji su najbolji u svetu. Ja se ne razumem u muziku, ali sam zahvalan na onome što ste mi priredili u Moskvi, jer sam to doživeo kao veliku počast za Srbiju. Ne mogu da vam objasnim koliko volim da čujem vaše pesme. A kada krene Dan pobede onda izgleda kao i da se ja razumem u muziku“, objasnio je on.

Kazao je da neće biti u prilici da prisustvuje nastupu, jer će biti na putu u Brisel, ali da će ga gledati, na računaru, i da će moći da vidi kako veličanstveno pevaju i sviraju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana