Vučić: Rezultati sve govore Tanjug

Objavljeno: 23.06.2019. 12:48 Izmenjeno: 24.06.2019. 13:03

Rezultati sve govore i ne mogu se poricati, poručuje predsednik Aleksandar Vučić i dodaje da je vlast odgovorna prema građanima i državi, dok opozicija izlazi u susret očekivanjima ostrašćene, frustrirane manjine, koju ne interesuje realnost i zbog toga i pravi političke greške. 

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr 

On je rekao danas da više ne želi da komentariše Boška Obradovića i njemu slične i da o svemu dovoljno pokazuju rezultati aktuelne vlasti i opozicije dok je bila na vlasti.

„Previše sam to radio u prethodnom periodu sa svima njima, moje je i naše da vodimo politiku u interesu građana, a ne da se dodvoravamo ekstremnoj manjini koja će svaki put kada nešto pametno uradimo da nam skoči na leđa i da kaže – ej beži od toga pametnog i vrati se u naš prljavi mulj iz kojeg nema političkog izlaza“, naveo je Vučić komentarišući to što je Boško Obradović pre dva dana pozivao na pomirenje i dijalog sa vlašću, a onda govorio sve suprotno.

Zapitao je koliko je opozicija kada je bila na vlasti otvorila fabrika u Novom Sadu, Kraljevu, Čačku, Leskovcu i Vranju:

„Nijednu“, podseća, sa izuzetkom Benetona, dok je on lično sa svojim timom otvorio 15 fabrika u tih pet mesta.

„To su rezultati i to ne možete da izbrišete“, poručio je Vučić i dodao da na kraju, bez ozbzira da li je neko lep ili krezub, ostaje to koliko je fabrika otvoreno, kilometara autoputa napravljeno, pruga, parkova, koliko je ljudi zaposleno, ekonomski rezultati… , dok je sve drugo prazna priča.

„Ovo nije pitanje obračuna sa pojedinim političarima, već šta iza njih ostaje i šta su uradili“, naglasio je Vučić.

Dodaje da se zato oni nalaze na političkoj stromoglavici, jer se dodvoravaju užasno malom broju ljudi, od svega nekoliko hiljada, koji su ostrašćeni i ekstremni i imaju lične frustracije.

Vučić je naveo da njegovi politički protivnici zato i donose loše političke odluke.

„Mi ćemo odgovorno i ozbiljno da radimo i u interesu građana Srbije. Meni to što rade ne smeta, možda bi se zbog Srbije radovao da su malo odgovorniji“.

Kaže da je to „kao priča kada jedno dete niko ne pokaže, dok njegovom sinu stavljaju poternicu i napadaju druge članove njegove porodice i dodaje da građani vide svo to licemerje i da će prema tome doneti svoj sud o tome.

Upitan kako se oseća zbog toga što neki ne priznaju sve ovo što se radi i gradi, kaže da se oseća dobro i da je ponosan na ono što je postigla aktuelna vlast.

Istakao je da su ekonomski rezultati nikada bolji i da će Srbija ponovo imati suficit budžeta, i to bez obzira na velike rashode zbog vraćanja ranijih dugova, te da ga jedino brine pitanje Kosova i Metohije.

„Srbija će ponovio imati suficit u budžetu. To će biti četvrtu godinu na papiru, a treću za redom, da imamo suficit, iako smo imali jednokrtane rashode, jer smo vraćali dugove od pre 10 godina“, naveo je Vučić.

Ko god bude prolazio kroz Srbiju i kroz Beograd znaće, kaže, kako je ovo naopravljeno i u čije vreme.

„Ovo će biti najlepši deo Beograda, kada se pojave i toranj i soping mol i sve drugu zgrade“, rekao je tokom obilaska radova na uređenju Beograda na vodi.

Srbija i Beograd će mnogo da zarađuju i pripremljene su mnoge stvari za turiste, naveo je on i dodao da je samo turista iz Kine bilo 2017. godine 50.000, a 2011. godine 3.500, kao i da se ove godine očekuje da ih bude 180.000, a kasnije i više od 300.000.

„Trudimo se da dovedemo najveće svetske komapnije. Na primer, pregovaramo sa Luj vitonom, Pradom, Gučijem… Ako skupe kompanije dođu onda će veliki broj turisti iz Azije, ali i iz regiona hrliti u Beograd, jer će ovde to moći da kupe po povoljnijiom cenama“, rekao je i istakao da će to biti velika korist za Srbiju.

Vučić je ponovio da će za Vidovdan biti otvoren aerodrom Lađevci kod Kraljeva za civilni saobraćaj, za male avione, a za godinu dana i za velike avione tipa- A319 i A320, što je važna stvar za taj deo zemlje.

Na pitanje kako komentariše to što je televizija Nova koja je u vlasništvu Šolaka, a u vezi je sa Ðilasom, emitovala celu emisiju o Goranu Vesiću, rekao je u šali – „ništa dok Vesić ne dobije celu seriju“.

Predsednik kaže da je bilo puno emisija i na njegov račun i poručio Vesiću da u tom smislu treba da ga sustigne.

Vučić:Vodim politiku koja spasava Srbiju od loših poteza DOS

Vučić  je rekao  da je sporazum o integrisanim prelazima na Jarinju i Brnjaku potpisao Borko Stefanović, da ozbiljna država mora da poštuje ono što je potpisano, iako je reč o najlošijem sporazumu koji je Beograd potpisao, ali i da on vodi politiku koja spasava Srbiju od katastrofalne politike bivše vlasti.

Nastojimo, kaže, gde god možemo da ne provodimo katastrofalne dogovore koje je postigla ranija vlast.

Vučić je, u izjavi novinarima nakon obilaska radova na parku u okviru projekta Beograd na vodi, upitan ko je potpisao sporazum o integrisanim prelazima na Jarnju I Brnjaku, između Kosova i Metohije i centralne Srbije odgovorio da je taj dokument 2011. godine potpisao Borko Stefanović.

On je kazao da je posle toga potpisivano provođenje u delo tog sporazuma, da su postavljani policijski kontrolni punktovi I nešto kasnije I carinski.

Na pitanje da li je Ivica Dačić nešto s tim u vezi naknadno potpisao, kako kažu u SPS, Vučić je odgovorio da je Stefanović svaku stranu tog sporauma parafirao I da je to isto kao potpis, jer se ne radi o bilateralnom ugovoru.

Na dodatno pitanje šta je potpisao Veljko Odalović, Vučić je podvukao: “Sasvim sigurno samo provođenje”.

Rekao je da u Briselskom sporazumu toga nema.

Ukazao je da su bivša vlast, Stefanovića i Ðilasa, potpisala i sporazum o priznavanju diploma, koje naša strana, na primer, nije provela u delo.

„Trebalo je da priznamo svih njihovih 98 univerziteta, da se napravimo blesavi da su te obrazovne institucije divne. Međutim problem je što oni ne priznaju Prištinski univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici. To je ključni problem“, objasnio je on.

Vučić je ukazao da može da govori o svemu što je bilo u Briselskom sporazumu i posle njega, jer je u to bio uključen.

Podsetio je da se uključio oko kosovskog pitanja tek od marta 2013. godine.

Podvukao je da je sporazum o integrisanim prelazima najlošiji sporazum koji je potpisan sa naše strane, i dodao da je to učinio Stefanović.

„Ali, kao ozbiljna zemlja morate da potpisujete i provodite u delo nešto što je ranije potpisano. Ali, gledamo da sve što možemo ne provodimo u delo“, kazao je Vučić.

On je na dodatna pitanja o provođenju u delo sporazuma rekao da razume potrebu pojedinih novinara da nađu nešto kako bi mogli napadati vlast, u želji da dobiju koji lajk ili tvit više, sa ciljem da je najvažnije da dobiju komentare „kako mu je rekla“.

Ponovio je da država, gde god može da se izvuče kao zemlja, ne provodi katastrofalne sporazume.

Ukazao je da su neki koje pojedini mediji podržavaju zdušno, a koji su uništili zemlju, doprineli nezavisnosti Kosova, uspostavljanju prelaza, hapsili Srbe na Jarinju i Brnjaku koji su hteli da uklone te prelaze.

„Setili su se sada da pronađu da li je Veljko Odalović nešto radio 2012. ili nije. Ja ću nastaviti da vodim odgovornu politku, koja će spasavati Srbiju od katastrofalnih poteza DOS-ovskog režima, koja će dalje razvijati ekonomju, i koja će šititi naše nacionalne i državne interese“, poručio je on.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana